Juulsborg avis

Den til forsendelse med VANDposten kongeligt priviligerede
ANDEBYPOSTEN

Organ for Møgelø, Alø, Mågeø og alle de andre paradisøer mellem Det Ømme Kloster og Holger Danskes Briller. Garanteret anti-upolitisk og totalt uafhængig af den siddende, stående eller gående regering.
Uden tilknytning til Skipper Skræk, Batman, Anders And, Basserne og Thyholm Malketidende.
Bladet udkommer, når Redaktionens sladretaske og sladderbøtte er fyldt med sladder og andet skæmtsomt stof.
Egne korrespondenter i Paris, New York, Moskva, Peking, Jegind Havn, Hvidbjerg Lystanlæg, Den Hellige Kilde, Isolars parkeringsplads
og hvor det ellers synes at være
OPPORTUNUSSERISTISK!!!

Lejravisen lørdag den 8. juli 2017
Onkel Anders og nevøerne
Da alle børn, ledere, tanter og andet tilbehør i eftermiddag var blevet sejlet over til Andeby, var det tid til flaghejsning og til at høre John Lejrchef fortælle om øens vigtige regler. John nåede knapt nok at tale ud, inden Anders And og hans tre nevøer kom drønende i den røde bil med 80 km/t ud gennem skoven. Mulle leder var tæt på at miste både liv og førlighed, da Anders And styrede bilen lige imod ham - for, som de fleste ved, er Mulle ikke just blandt de hurtigstløbende væsener her på æ Ø. Alle overlevede dog dette drama, men avisens udsendte overhørte efterfølgende en rasende Mulle ringe til Laven Nærpoliti for at melde Anders And for ”for stærk-kørsel”.

Daniel Busk på overarbejde
Da en stuer flok seniorvæbnere og unge – eller i hvert fald yngre – ledere først på eftermiddagen skulle arbe’ voldsomt hårdt for at få alle rafter, grej og bagage sejlet til Andeby, inden de vilde horder af børn, tanter og knapt så unge ledere ankom med bussen, var Daniel Busk knap nok nået at komme op i omdrejninger, før hans onde leder Johannes råbte efter ham: ”Busk, din dorske knejt, du er jo unødvendig, så du kan godt begynde at svømme hjem til Thyholm”. Busk, der jo ellers er kendt for altid at være fuld af energi, rystede bare lidt på si’ dovne krop og arbejdede så videre i sit helt eget tempo.

Kim og Johannes i drabelig nærkamp
Det er uvist, om det var Johannes’ frustrationer over Busk, der stadig sad i kroppen og trængte til at komme ud – men i hvert fald fik han kort efter hvad avisens fastlands-bådebro-korrespondent betegner som ”en forholdsvis dorsk idé”. Johannes bestemte sig simpelthen for, at Kim ”100 kilo +” Langgaard trængte til at få vasket si’ hår, så han tog ham resolut i begge ben, hejste ham ned til bunden af Julsø og holdt fast til Kim næsten var holdt op med at sprælle. Da Johannes til sidst hejste Kim op på land igen, fik han tilsyneladende den tanke, at det ikke var helt straf nok, så han tog også lige si’ allerskarpeste lommekniv og lavede en ordentlig ridse op af hele ryggen på Kim. Efter indlæggelse på æ tanter si skadestue har Kim det efter sigende godt igen, men Redaktionen følger naturligvis med i sagen gennem hele ugen og forventer, at de to kombattanter dagligt bidrager med nyhedsstof.

Og nu vi er ved det med straf…
Freja og Victoria fra 2. puslingene har været så uheldige med deres mødre, at de havde fået madpakker med som ikke indeholdt andet end tre en halv kilo jord og 17 småsten. Redaktionens ellers hårdføre spisesals-korrespondent måtte vige forskrækket tilbage, da de to piger i arrigskab sprang op fra deres pladser og væltede jord og sten ud på gulvet. Deres ledere Frank og Helene lod sig dog ikke skræmme af sådan et par hysteriske tøser og idømte dem straks fejetjansen på hele Juulsborg i 14 dage.

Æ Maskinmester på overarbejde
Når det kommer til at skrue i motorer byder Andeby jo på op til flere yderst kompetente folk – men da alle tre motorer i eftermiddag gik i udu på jæn og samme gang, satte vi alle vores lid til Mathias Maskinmester Jepsen. Mathias tog straks det store ansvar på sig og gik i gang med skruenøgle og forhammer for at få liv i de gamle maskiner igen – men lige meget hjalp det. Til sidst lykkedes det dog at få startet i hvert fald et par af motorerne igen, da Mathias kom i tanke om, at der vist nok er noget med, at de skal bruge benzin for at virke. Ved Redaktionens afslutning var der stadig bøvl med den jænne motor, men også her følger Redaktionen sagens udvikling med stigende spænding.

Leder Christels und’lige vaner
Under aflæsningen af grej og fødevarer tidligere i dag, overhørte flere af Andebys beboere en noget alternativ udmelding fra Christel: Hun ville gerne bære både en kasse gulerødder og en pakke toiletpapir, fordi som hun sagde, ”det skal jo alligevel samme sted hen”. Redaktionen kunne egentlig godt tænke sig at vide, om Christel normalt bruger begge de to ting i køkkenet eller på toilettet…
Sporten kort: Emil Olsen 2. pusling meldte sig her til aften ganske frivilligt til at starte den så berømte Møgelø-sport ”Hovedspring i Julsø”. Emil kastede sig frygtesløs ud i de vilde bølger og nåede at svømme hele 57 cm, før Frank leder fik en klo i ham, hev ham tilbage på land og sendte ham i seng med en ordentlig skideballe.
Vejrudsigten: Den næste uges tid forventes vejr af forskellig art fra alle retninger.

Dagens pollental:
Friske FDF’ere: Har sandsynligvis noget sit toppunkt og forventes at aftage i løbet af ugen.
Våde soveposer: Cirka 0.

Dette var slut på dagens avis. Sladder kan indleveres dagligt mellem kvart i og kvart over eller e-mailes på pimand@blødis.julsø.

Tak for i aften!

Den til forsendelse med VANDposten kongeligt priviligerede
ANDEBYPOSTEN

Organ for Møgelø, Alø, Mågeø og alle de andre paradisøer mellem Det Ømme Kloster og Holger Danskes Briller. Garanteret anti-upolitisk og totalt uafhængig af den siddende, stående eller gående regering.
Uden tilknytning til Skipper Skræk, Batman, Anders And, Basserne og Thyholm Malketidende.
Bladet udkommer, når Redaktionens sladretaske og sladderbøtte er fyldt med sladder og andet skæmtsomt stof.
Egne korrespondenter i Paris, New York, Moskva, Peking, Jegind Havn, Hvidbjerg Lystanlæg, Den Hellige Kilde, puslingenes bivuak-byggeplads
og hvor det ellers synes at være
OPPORTUNUSSERISTISK!!!

Lejravisen søndag den 9. juli 2017
Claus Jepsens smertefulde nat
Hvis nogen synes, at Claus allerældst-Jepsen har virket lidt smågnaven i dag, så har det en ganske naturlig forklaring – han har simpelthen ikke sovet hele natten. Da Claus i aftes var blevet så træt, at han trængte til at sove, gjorde han som altid en guer omgang gymnastik – tre englehop og fire en kvart kolbøtte – til at sove på. Hvad Claus dog ikke havde tænkt over var, at han allerede var godt browt af at trave i fast rutefart op og ned af trappen til Sportspladsen med en kaffekop i hver hånd. Det resulterede i, at Claus hele natten lå vågen i si sovepuers pga. voldsom krampe i højre ben, mens det venstre var blevet helt følelsesløs. Da avisens terrasse-korrespondent her til morgen fik nys om situationen, var Claus dog lynhurtig til at finde på en forklaring: ”Det er ikke fordi, jeg er gammel, jeg er bare i dårlig form.”


Bornholm vs. Møgelø
Har I hørt det: Det sidste nye i turist-øer er Møgelø! Bornholm har godt nok den der stuere sten, som alle 6. klasses elever med respekt for sig selv har været henne og vippe med – men Møgelø har Mikkel Søes stuere rokkesten! Den skulle efter sigende være mindst lige så stor som stenen ved indkørslen til præstegården hjemme på Sembvej, og Mikkel har egenhændigt udvundet den af Møgeløs undergrund. Redaktionens eksterne geologi-ekspert, Elisabeth, udtaler: ”Det er den største sten jeg nogensinde har set her på æ Ø” – og det siger jo ikke så lidt.


Lokumsstof
Det mærkes flere steder på æ Ø, at lederne er kommet på lejr og væk fra den sædvanlige civilisation. Johannes stålbesnøring-Michaelsen meddelte sine seniorvæbnere i går, at de ikke kunne få lov at sove, inden de havde sat alle pæle til huset forsvarligt fast i æ jord – og i dag var beskeden, at hvis det 4-etagers høje hus ikke stod færdig inden frokost, var det slut med toiletbesøg for resten af ugen. Så de må nok bare holde på det til de kommer hjem.
Knapt havde Johannes givet denne besked, før hele Andeby blev udsat for et ordentligt tordenskrald, og vejrmand Teddy blev helt nervøs for, om han havde set forkert på vejrudsigten dagen før – avisens piltelejr-korrespondent kunne dog kort efter berette, at der blot var tale om, at Leder-Heidi havde siddet på hug for at save brænde, og i den forbindelse fik hun trykket maven så langt sammen, at der ikke var plads til al den luft, hun ellers havde der i – den måtte bare ud som en ordentlig brandskid!


Franks stakkels puslinge
Avisens trappe-korrespondent blev i formiddag mødt af et foruroligende syn midt mellem Juulsborg og Sportspladsen – samtlige 2. puslinge lå på tværs og så ud til at være næsten døde. Via et interview blev det hurtigt klart, at årsagen var den umenneskelige opgave, de stakkels puslinge var blevet drevet afsted på af Frank Indpisker Hedegaard. De skulle jo have bygget en bivuak, så hver pusling var på skift sendt af sted med den opgave at hente 100 rafter – og de måtte ikke gå mere end tre gange hver. Hvordan det lykkedes, er stadig Redaktionen en gåde – men det må blot konstateres, at det endte med en flot og funktionel bivuak!


Kim Sejlkårls corner
I løbet af eftermiddagen var der en person, som Redaktionen ikke her skal udlevere – men vi kan da i al fredsommelighed nævne, at han hedder John og er lejrchef – som formastede sig til at flytte den stuere dunk med benzin væk fra dens ellers faste plads under Kim Sejlkårls hovedpude. Da Kim ville ind og have dagens fjerde middagssøvn opdagede han naturligvis det utilgivelige tyveri - og så blev han ellers som et vildt dyr. Han fór ud af æ Tantehytt’ og gik fuldstændig amok med en hækklipper! Llleø Skidt-tilpas-i-si-huer-hus’ akuthelikopter var heldigvis lynhurtigt på stedet og fik skabt ro på Kim - hvis han havde fortsat med samme fart, ville der inden for 12 minutter ikke have været anden beplantning tilbage på æ Ø end syv genstridige græsstrå og Kim Langgaards uforgængelige, svævende birketræ.


Sjov med sovs
Ebbe tumlingeleder havde dårligt nok fået sat sig til bords for at nyde et stykke velfortjent haredyr, inden Tante Dorthe tog en hurtig beslutning og gav sig til at servere sovs direkte på ryggen af ham. ”Du ligner da én, der fryser, min dreng” sagde Dorthe bare og tømte så en 5 L dunk af den skoldhede, tyktflydende væske oven på stakkels Ebbe. Efter at være blevet behandlet for tredjegradsforbrændinger med lidt af Dorthe Tumlingeleders Aftersun-creme er Ebbe dog igen som ny – han er oven i købet også sluppet af med si’ halsbetændelse og tarmslyng.


Sporten knap så kort
I tutten var der i dag konkurrence i blåt-vands-drikning på tid. Oscar 1. pilt lagde, som så ofte før, hårdt fra land og uddelte sviende nederlag til to af de ellers skrappeste ledere. Senere måtte Oscar dog selv se sig slået af en endnu hårdere modstander, da Mathilde Søe tømte alle sine fem glas i én mundfuld, inden Oscar overhovedet nåede at få det første glas til munden.
Jonas Møller fra 1. tumlingene satte i dag en ny Møgelø-rekord i disciplinen ”Flest skideballer på kortest tid” – det blev til seks styk i løbet af 17,3 minutter, og hver gang var det for at lave et snit i sig selv med en kniv.
Mulle har også slået en rekord i dag, nemlig si’ egen personlige rafteslæbningsrekord. Helt op til 187 6 meters rafter har Mulle egenhændigt slæbt helt op til æ Uglevplads – for som Tage sagde: ”Bliv du bare ved med at slæbe, Mulle, så skal jeg nok stå og styre æ skruemaskine”.
Vejrudsigten:
Bortset fra flere lokale tordenbrag i Heidis sovepuers forventes en tør nat – dette fraviges kun, hvis der kommer regn.
Dagens pollental:
Blødis solgt i tut: Tilfredsstillende antal.
Solskoldede børn: Over middel.
Ophængte køjer hos seniorvæbnerne: Skarpt på vej mod de 9.

Dette var slut på dagens avis. Sladder kan indleveres dagligt mellem kvart i og kvart over eller e-mailes på pimand@blødis.julsø.
Tak for i aften!

Den til forsendelse med VANDposten kongeligt priviligerede
ANDEBYPOSTEN

Organ for Møgelø, Alø, Mågeø og alle de andre paradisøer mellem Det Ømme Kloster og Holger Danskes Briller. Garanteret anti-upolitisk og totalt uafhængig af den siddende, stående eller gående regering.
Uden tilknytning til Skipper Skræk, Batman, Anders And, Basserne og Thyholm Malketidende.
Bladet udkommer, når Redaktionens sladretaske og sladderbøtte er fyldt med sladder og andet skæmtsomt stof.
Egne korrespondenter i Paris, New York, Moskva, Peking, Jegind Havn, Hvidbjerg Lystanlæg, Den Hellige Kilde, æ Pimand si’ krambutik
og hvor det ellers synes at være
OPPORTUNUSSERISTISK!!!

Lejravisen mandag den 10. juli 2017

Sektion Oline
Oline fra 1½ væbnere havde ikke fået læst jobbeskrivelsen ordentligt hjemmefra, så det kom som et stort chok for hende, da Leder-Kim i går satte hende til at rense lokummer. ”Her på lejren hjælper vi altid hinanden med den slags opgaver,” forklarede Kim ganske pædagogisk og fortsatte: ”Så den klarer du lige, Oline, mens vi andre ligger henne i æ hængekøje.” Oline, der hjemmefra er vant til at have mor Dorthe som husholderske, anede knapt nok hvordan hun skulle vende lokumsbørsten for at få skrubbet kummen, så hun tilkaldte si’ kjæreste Magnus, der viste sig som en rigtig gentleman ved at stå ved siden af og mundtligt instruere i børstens korrekte brug.

Rapport fra æ fastland
Da Redaktionens storby-korrespondent i dag var på opgave i Silkeborg, stødte han på ikke mindre end fem velkendte ansigter, dog i to forskellige grupperinger. De første to var Kristen og Line Skat, som var kommet på kjæreste-tur ned gennem Silkeborgs gågade, for som Kristen helt diskret havde sagt til Kim Sejlkårl: ”Vi bliver nødt til at blive sejlet væk fra æ Ø, for mi’ kuern mangler nogle pigeting, og mi’ egen sovepuers-lynlås er gået i udu.” Én af de to ting må have været udsolgt i hele Silkeborg, for de to turtelduer var væk fra æ Ø i det meste af et døgn.
På sin videre færd rundt i Silkeborg gik der ikke længe, inden vor udsendte medarbejder også mødte Teddy, Messell og Jonas Farmand-Jepsen. Ved første øjekast var der dog tvivl, om det virkelig var de tre, da deres ansigter var fuldstændig fedtet til i ketchup og agurkesalat. Ved nærmere efterforskning viste den sig dog at være god nok, det var dem – de tre ledere var blevet så trætte af bare at ligge i deres sovepuerser hele dagen, at de havde følt sig nødsaget til at køre en tur på McDonald’s og fortære hver 37 cheeseburgere på halvanden øjeblik.

Dagens Mulle-historie
Mulle Væbnerleder var til formiddag, som så ofte før, en presset mand. Han har endnu ikke helt vænnet sig til tanken om, at han er blevet væbnerleder og derfor selv skal, koge si’ føde. Så da de stakkels overbebyrdede væbnerelev-knejt’ kom slæbende med kassen med ingredienser til middagsmaden og det viste sig, at kyllingen var kommet til at blive bundfrossen, blev det for møj for selv den ellers så rolige Mulle. ”Det her er sandelig for galt,” nærmest skreg han så højt, så samtlige måger lettede fra Mågeø. Der var dog ikke noget at gøre, maden skulle jo laves, så i ren arrigskab kastede Mulle kyllingerne i en gryde sammen med 3,4 kg bagemargarine og kogte så ellers denne uskønne blanding ind, til der kun var benene tilbage fra kyllingerne.

Leder-Frank fortsætter den skrappe stil
Knapt var 2. puslingene udhvilet fra gårsdagens rafteslæbnings-strabadser, inden Frank Indpisker igen var over dem med nye, urimelige krav. ”I har lige præcis 47 sekunder til at nå til toppen af æ Pi, og så har I bare at stå klar deroppe med kaffe og kage, når jeg er nået derop om halvanden time!”, kommanderede Frank. De stakkels puslinge turde naturligvis ikke sige Frank imod, så de gjorde hvad der blev sagt – men da Frank endelig nåede op til dem, havde han ombestemt sig og ville i stedet for kage have blødis. Da han opdagede, at puslingene ikke havde sørget for det, blev han så splitterrasende, at han straks jog dem tilbage ned til redningsbåden og hjem til æ Ø, mens han undervejs vippede sådan med båden, at de alle ifølge øjenvidnet Emil Olsen var lige ved at drukne. Alle nåede dog tilbage i sikker havn på Møgelø, men Frank var stadig ikke tilfreds. Nynne, Frida og Emil fik ikke lov at puste ud oven på strabadserne, før de blev sendt øen rundt efter den velkendte lyserøde røgvender. Redaktionen er ikke klar over, om det lykkedes de tre at finde røgvenderen, men den er sidst set på seniorvæbnernes boplads i selskab med en grøn båltermometer og en polkaprikket rafteforlænger.

Æ tanter på overarbe’
Ja, man skulle næsten ikke tro, det kunne ske – men i dag endte det faktisk med, at tante Svende fik sved på panden! Æ tantehold blev nemlig kraftigt reduceret, da Malene Hedegaard fik lokket Betina Højris og Lene Støttrup med til at nedlægge arbejdet i protest over alle de frikadeller, der skulle skæres i strimler. De tre tanter – som i øvrigt også udgør Møgeløs eget akutberedskab – tog simpelthen på tur med æ puslinge til æ Pi og lod dermed Lene Vangsgaard, Dorthe Gad, Christel Smed og Svende tilbage som græsenke-tanter. De tre efterladte kæmpede en brav kamp for at få smurt et passende antal madder og samtidig koge koldskål med gryn til dessert – men Svende blev ikke just mindre stresset, da Christel pludselig gav sig til at jamre nøj ovre i en hjørn’. Hendes koldskåls-kogning var simpelthen gået så vildt for sig, at der var blevet dannet 100 grader varm damp i rigelige mængder, og da hun ikke helt vidste hvor hun skulle gøre af det, besluttede hun sig bare for at hælde det ud i si’ hånd og holde lidt på det. Det var ikke en specielt kløgtig beslutning, da det fik Christels hånd til at vokse til tredobbelt størrelse og få en und’lig rødlilla farve. Lilleø Skidt-tilpas-hus’ akut-helikopter kom straks til undsætning og erklærede Christel for ukampdygtig resten af dagen. Ved redaktionens slutning stod det stadig ikke klart, om hånden bliver sig selv igen, eller om armen skal sættes af lige over albuen.
Heldigvis blev tanteholdet lidt senere på dagen suppleret af to gode folk, da Møgeløs mest erfarne tantepar, Dorthe og Lars, ramte æ Ø. ”Vi hørte om det skete på TV 2 News,” sagde Lars, ”så nu tager vi over herfra” – og så satte han ellers sig selv i enden af en grydeske og gav den gas.
Hvem står tidligt op…

Vejrudsigten:
Det tyder desværre på regn i morgen, men det kommer sandsynligvis som kortere, dog måske sammenhængende, byger.

Dagens pollental:
Pi-kram primært i form af plastik-sværd: Støt stigende.
Sure tæer: Mellem 7 og 530.

Dette var slut på dagens avis. Sladder kan indleveres dagligt mellem kvart i og kvart over eller e-mailes på pimand@blødis.julsø.
Tak for i aften!

Den til forsendelse med VANDposten kongeligt priviligerede
ANDEBYPOSTEN

Organ for Møgelø, Alø, Mågeø og alle de andre paradisøer mellem Det Ømme Kloster og Holger Danskes Briller. Garanteret anti-upolitisk og totalt uafhængig af den siddende, stående eller gående regering.
Uden tilknytning til Skipper Skræk, Batman, Anders And, Basserne og Thyholm Malketidende.
Bladet udkommer, når Redaktionens sladretaske og sladderbøtte er fyldt med sladder og andet skæmtsomt stof.
Egne korrespondenter i Paris, New York, Moskva, Peking, Jegind Havn, Hvidbjerg Lystanlæg, Den Hellige Kilde, Fætter Guf si’ allerbedste popcornsgryde
og hvor det ellers synes at være
OPPORTUNUSSERISTISK!!!

Lejravisen tirsdag den 11. juli 2017

Sektionen om Oline
Oline fra 1½ væbnere var i går blevet sat til at splitte nogle appelsiner ad i stumper og stykker – de skulle bruges til desserten abemad. Efter den første kvarte appelsin sirligt var skåret i terninger på nøjagtigt 2 gange 2 mm, havde Oline allerede opsamlet halvanden liter appelsinsaft i si’ skål – hvis man altså spurgte hende selv. For som hun også tørt konstaterede ”Der er altså helt generelt kommet mere saft i appelsiner, end da mor Dorthe sidst skrællede én til mig.


Størrelse for bette i gummistøvler
Jonas Møller, som godt nok er en bette knejt, er alligevel vokset hurtigere end hans mor tror – det gælder i hvert fald for hans fødder. Han havde kun fået gummistøvler med i str. 30, men si’ fødder er faktisk str. 33, så begge storetæer blev nøj klemt. Det lykkedes dog lynhurtigt en snarrådig Mette Lejrchef-kuern Michaelsen at hugge et par røjser i str. stuer væbner, som Jonas så kunne få på. De var selvfølgelig for store til Jonas, men som han selv sagde ”Det går nok, nu kan jeg bare ikke gå op af trapperne.” Mågeø Universitets Institut for Støvler og Andet Fodtøj igangsætter nu en videnskabelig undersøgelse for at afprøve, om man så heller ikke kan gå ned af trapper med for små gummistøvler på.

Emma og æ plastik-puers
Leder-Emma var i dag på ekspedition i Juulsborgs køkkenregioner for at finde sig en plastik-puers. Emma ledte og ledte i flere halve timer, mens hun gennemrodede hele køkkenet fra den jænne ende til den anden – altså, de dele som hun kunne nå op til. Da alle gryder, gafler og gryn lå hulter til bulter ud over hele gulvet, men Emma stadig ikke havde fundet sin plastik-puers, måtte hun give fortabt og bede æ tanter om hjælp. Det hele endte lykkeligt med, at Emma fik si’ plastik-puers, som lå godt gemt på den allerøverste hylde – og tanterne overvejer nu, om de, for at undgå lignende situationer i fremtiden, skal have bygget en skammel til Emma af de sidste 20 rafter.


Rup på Malenes skadestue
Da Rip, Rap og Rup på dagens Andeby-løb havde allermest travlt med at instruere i disciplinen ”Konstruktion af Onkel Anders-fælde”, blev der pludselig en hul i den ene finger på Rup – det er jo ham med den grønne lue. Han blev i huj og hast fragtet til Malene Hedegaards akut-modtagelse på tante-terrassen og blev straks tilset af æ oversygeplejerske. ”Nåh, det er en bette ælling, der er blevet vingeskudt,” sagde Malene, hvorefter hun straks ryddede et operationsbord, lagde et drop på Rup og gik i gang med at save i ham med en swær skalpel. Redaktionen er ikke bekendt med Rups nuværende tilstand, men har da fuld tiltro til Malenes kyndige behandling.

Kristian Ydes charmeoffensiv
Kristian 1. puslingeleder Yde er som bekendt blevet hængende på æ Ø, selvom 1. puslingene for længst er taget hjem fra Andeby – og Redaktionens kosteskabs-korrespondent har nu opsnuset den sande årsag dertil. De stakkels tanter, som jo i forvejen er voldsomt overbebyrdede, var blevet pålagt endnu en opgave af Lene Køkkenchef Vangsgaard – hun havde simpelthen beordret dem til at skure lokummer, for som hun sagde ”Nu trænger de altså til at få en tur af nogle professionelle!” Da Christel Smed derfor med tunge skridt bevægede sig mod Juulsborgs lokums-regioner med kost og spand, kom K. Yde imidlertid springende tilbage som en anden prins på si’ hvide hest. Han nærmest flåede redskaberne ud af hænderne på Christel og bedyrede, at den sag skulle han nok lige ordne, for derefter – da Christel glædestrålende var vendt tilbage til si’ stol og si’ kaffekop i æ køkken – at udkommandere si’ stakkels datter Karla til at klare rengøringen af hele Juulsborg. For den præstation har Yde da fortjent at høre si’ råb Y D E – Knoldesparker.


Frank slår til endnu en gang
Vi kender efterhånden alle sammen til Frank Hedegaards iltre temperament – og i dag havde han udset sig Mikkel 1. tumling som offer. På dagens Andeby-løb var Frank jo blevet venner med Hexia de Trick og stod sammen med hende på en lykkemønt-findings-post med en swær forhindringsbane. Den indebar nøj med at klatre op af en møj høj skrænt fyldt med møj våd mudder – og oppe på toppen havde Frank såmænd stillet sig an med en smørret grin. Da stakkels Mikkel havde kæmpet sig hele vejen op og kun lige hang fast i kanten med det yderste af fingerspidserne, mens han prustede og stønnede, tog Frank fat på dagens mission og jog si’ støvlehæl direkte ned oven på Mikkels fingre, så den stakkels knejt trimlede hovedkulds hele vejen ned igen og blev dækket af mudder fra top og så til tå. Da avisens forhindringsbane-korrespondent spurgte Frank ind til forløbet, benægtede han naturligvis alt og lagde skylden over på Hexia de Trick’s tryllerier.

Annonce Babypasning tilbydes
Babyer i alle afskygninger – både knejt, knejtinder og andre slags – passes mod en mindre betaling bestående af 27 liter blødis. For halvanden lakridspiwe oveni gives også garanti for, at ungen sover efter senest 40 minutter – og hvis den har ondt i si’ mave, kommer den bare til at ligge oven på den i en halv time, så bliver den lige så rolle. Konceptet er Fuld tilfredshed eller baby tilbage. Henvendelse skal ske til Johannes Lillebror Michaelsen.


  1. piltepiger i drabelig kamp
    Da to af pigerne fra 2. pilte i dag kom op at toppes over jæn eller anden sød knejt, var Mia Hove simpelthen tæt på at dø af de kvæstelser, hun blev påført af Anne Smed! ”Nå ja,” sagde Anne, ”du startede da med at kaste mig op mod muren, så jeg næsten brækkede ryggen og derefter tage kvælertag på mig i op til 40 minutter!” Mia forsvarede sig ”Ja, det kan da godt være, men du var meget vildere – du tog mig jo på hofterne, og det ved du godt jeg er allergisk over for!” Om Mias hofteberørings-udslæt er forsvundet igen, skal Redaktionen ikke kunne sige, men det lyder da sandelig alvorligt.


Vejrudsigten
I morgen forventes et voldsomt stormvejr fra nordvest, som giver anledning til en stuer tsunami, når godt og vel halvdelen af Thyholms beboere kommer væltende på besøg og oversvømmer Møgelø.
Dagens pollental
Trætte ledere Dem alle sammen.
Regndråber, der har ramt æ Ø Mindst et par og tredive.

Dette var slut på dagens avis. Sladder kan indleveres dagligt mellem kvart i og kvart over eller e-mailes på pimand@blødis.julsø.
Tak for i aften!


Den til forsendelse med VANDposten kongeligt priviligerede
ANDEBYPOSTEN

Organ for Møgelø, Alø, Mågeø og alle de andre paradisøer mellem Det Ømme Kloster og Holger Danskes Briller. Garanteret anti-upolitisk og totalt uafhængig af den siddende, stående eller gående regering.
Uden tilknytning til Skipper Skræk, Batman, Anders And, Basserne og Thyholm Malketidende.
Bladet udkommer, når Redaktionens sladretaske og sladderbøtte er fyldt med sladder og andet skæmtsomt stof.
Egne korrespondenter i Paris, New York, Moskva, Peking, Jegind Havn, Hvidbjerg Lystanlæg, Den Hellige Kilde, von Ands stuere pengetank
og hvor det ellers synes at være
OPPORTUNUSSERISTISK!!!

Lejravisen onsdag den 12. juli 2017
Alle lejraviser er jo tilgængelige via fdfthyholm.dk, men her kommer et par genoptrykte historier:
Daniel Busk på overarbejde – fra lørdag
Da en stuer flok seniorvæbnere og unge – eller i hvert fald yngre – ledere først på eftermiddagen skulle arbe’ voldsomt hårdt for at få alle rafter, grej og bagage sejlet til Andeby, inden de vilde horder af børn, tanter og knapt så unge ledere ankom med bussen, var Daniel Busk knap nok nået at komme op i omdrejninger, før hans onde leder Johannes råbte efter ham: ”Busk, din dorske knejt, du er jo unødvendig, så du kan godt begynde at svømme hjem til Thyholm”. Busk, der jo ellers er kendt for altid at være fuld af energi, rystede bare lidt på si’ dovne krop og arbejdede så videre i sit helt eget tempo.
Sporten kort – også fra lørdag
Emil 2. pusling Olsen meldte sig her til aften ganske frivilligt til at starte den så berømte Møgelø-sport ”Hovedspring i Julsø”. Emil kastede sig frygtesløs ud i de vilde bølger og nåede at svømme hele 57 cm, før Leder-Frank fik en klo i ham, hev ham tilbage på land og sendte ham i seng med en ordentlig skideballe.Franks stakkels puslinge – fra søndag
Avisens trappe-korrespondent blev i formiddag mødt af et foruroligende syn midt mellem Juulsborg og Sportspladsen – samtlige 2. puslinge lå på tværs på trappen og så ud til at være næsten døde. Via et interview med et par af dem blev det hurtigt klart, at årsagen var den umenneskelige opgave, de stakkels puslinge var blevet drevet afsted på af Frank Indpisker Hedegaard. De skulle jo have bygget en bivuak, så hver pusling var på skift sendt af sted med den opgave at hente 100 rafter – og de måtte ikke gå mere end tre gange hver. Hvordan det lykkedes, er stadig Redaktionen en gåde – men det må blot konstateres, at det endte med en flot og funktionel bivuak!


Sektion Oline – fra mandag
Oline fra 1½ væbnere havde ikke fået læst jobbeskrivelsen ordentligt hjemmefra, så det kom som et stort chok for hende, da Leder-Kim i går satte hende til at rense lokummer. ”Her på lejren hjælper vi altid hinanden med den slags opgaver,” forklarede Kim ganske pædagogisk og fortsatte: ”Så den klarer du lige, Oline, mens vi andre ligger henne i æ hængekøje.” Oline, der hjemmefra er vant til at have mor Dorthe som husholderske, anede knapt nok hvordan hun skulle vende lokumsbørsten for at få skrubbet kummen, så hun tilkaldte si’ kjæreste Magnus, der viste sig som en rigtig gentleman ved at stå ved siden af og mundtligt instruere i børstens korrekte brug.

Annonce: Babypasning tilbydes – fra tirsdag
Babyer i alle afskygninger – både knejt, knejtinder og andre slags – passes mod en mindre betaling bestående af 27 liter blødis fra æ Tut. For halvanden lakridspiwe oveni gives også garanti for, at ungen sover efter senest 40 minutter – og hvis den har ondt i si’ mave, kommer den bare til at ligge oven på den i en halv time, så bliver den lige så rolle. Konceptet er: Fuld tilfredshed eller baby tilbage. Henvendelse skal ske til Johannes Lillebror Michaelsen.

Og nu de seneste nyheder:
Tante-nyt
I aftes bredte der sig pludselig en ganske ubehagelig misstemning på æ køkken-terrasse. Det hele startede med, at Malene Hedegaard begyndte at brumme ovre i en hjørn: ”Det her er altså også for ringe!” Redaktionen har ikke kunnet opsnuse, hvad det var Malene havde set sig gal på – men det spredte sig lynhurtigt til de øvrige tanter, som hver fandt på en 40-50 ting at klawe sig over. ”Vi får alt for lidt kaffe,” sagde jæn. ”Vi får alt for lidt kage,” sagde en anden. ”Vi får alt for lidt blødis,” sagde en tredje, og så kørte det ellers i ring. Lene Køkkenchef Vangsgaard forsøgte ihærdigt at kalde tanterne til orden med sin vanlige skarpe formulering: ”Man skal ikke tænke på det tomme glas, men kun det fyldte” – det giver jo mening, eller noget – men lige meget hjalp det.
Til sidst blev samtlige tanter enige om, at de også får alt for lidt opmærksomhed fra John Lejrchef – og så tog de ellers sagen i egen hånd. De tændte straks op under den stuere sovsegryde og fyldte den til randen med Onkel Joakims guldmønter – nu skulle de altså omsmeltes til medaljer, for sådan nogen var tanterne helt sikre på, at de havde fortjent! Efter 3-4 timers forløb måtte de skuffede tanter dog indse, at det nok aldrig ville lykkes at smelte guld på en almindelig komfur, så de måtte nøjes med at fremstille medaljer af krympeplast. For at kompensere for det manglende guld, organiserede æ tanter efterfølgende en wældig overrækkelses-ceremoni med både stearinlys, fakler og røgelsespinde.
I samme omgang blev der også udnævnt nye kårle, så vi nu har både en sejlkårl, en sovsekårl og en dejkårl. Redaktionen ønsker ikke her at knytte titlerne sammen med personernes navne – men vi kan da lige nævne, at æ dejkårl er ham, der starter med S og slutter på -vende. Efter den velstegte middagsmad vil avisen i øvrigt gerne tilføje titlen svine-kårl til Lars og Kim. For den skjønne mad giver vi lige alle tanter en hurra: Og derfor skal de ha’…

Astrids kaffebar
Tidligere år på Møgelø har vi hos tanterne kun kunnet vælge mellem voldsom tynd kaffe og møj tynd kaffe! Det har i år været noget bedre, men Astrid 2. pilt har alligevel set forretningsmuligheder ift. de kaffehungrende ledere. Hun har derfor åbnet si’ egen uautoriserede kaffebar, hvor hun efter sigende tilbyder 27 forskellige slags kaffe – fælles for dem alle er dog, at de indeholder en halv liter mælk og syv dråber kaffe.

Særmeddelelse
Selvom Redaktionen er totalt uafhængig og uden tilknytning, tager vi gerne og åbenlyst imod bestikkelse i enkeltsager. På den baggrund bringes her en sær-meddelelse til tante Svendes kuern Lisbeth: Svende har udelukkende levet af grøntsager og postevand på hele lejren – evt. chokoladepletter på tøjet og kagerester i håret kender han altså IKKE noget til!
Vejrudsigten:
I aften forventes stilhed, ikke før, men efter stormen, og morgendagen byder på strålende vejr af enten den tørre eller den våde slags.
Dagens pollental:
Fortæret svinedyr: Rigelige mængder.
Snoller importeret hjemme fra æ halvø: Mindst 752 stykker.

Dette var slut på dagens avis. Sladder kan indleveres dagligt mellem kvart i og kvart over eller e-mailes på pimand@blødis.julsø.
Tak for i aften!

I anledning af Jonas Ældst Jepsens fødselsdag: Den til forsendelse med VANDposten kongeligt priviligerede
JUULSBORG AVIS
Organ for Møgelø, Alø, Mågeø og alle de andre paradisøer mellem Det Ømme Kloster og Holger Danskes Briller. Garanteret anti-upolitisk og totalt uafhængig af den siddende, stående eller gående regering.
Uden tilknytning til Skipper Skræk, Batman, Anders And, Basserne og Thyholm Malketidende.
Bladet udkommer, når Redaktionens sladretaske og sladderbøtte er fyldt med sladder og andet skæmtsomt stof.
Egne korrespondenter i Paris, New York, Moskva, Peking, Jegind Havn, Hvidbjerg Lystanlæg, Den Hellige Kilde, Svejbæks bådebro
og hvor det ellers synes at være
OPPORTUNUSSERISTISK!!!

Lejravisen torsdag den 13. juli 2017
Jonas Møllers beklædning fortsat
Jonas 1. tumling Møller – I ved, ham med gummistøvlerne, der ikke kan gå på trapper – har nu endnu flere beklædningsmæssige problemer. I nat havde Møller nemlig glemt at få lynet si’ sovepuers, og derfor blev det lidt koldt for ham hen på æ nat, da han lå i si bare underbowser. Jonas vågnede af kulde, sprang straks op og tømte alle teltets tasker ud på si underlag. Herefter udvalgte han sig nøje 5 trøjer med Hello Kitty og 6 par bukser med Disney-prinsesser, så han kunne sove godt lunt resten af æ nat.

Leder-Dorthes hemmelige mission
1. tumlinge-holdet er efterhånden blevet kraftigt reduceret, da op til flere af æ knejt’ desværre er rejst hjem pga. sygdom. Avisens journalistiske graver-gruppe har i al hemmelighed infiltreret tumlingelejren og fundet frem til kilden – det er såmænd Dorthes toilettaske! Den indeholder nemlig en dunk med halvanden liter afføringsmiddel, som Dorthe jævnligt og med løs hånd hælder ud over tumlingenes morgenmad. For som Dorthe siger: ”Det bliver møj nemmere at være mig, når jeg kan sende dem hjem, fordi de både brækker og skider sig!”

Seniorvæbnerne på hike
Alle væbnere havde på årets hike fået besked på at installere en app på deres telefon, så udvalget hele tiden kunne følge med i, hvor de hver især befandt sig. Johannes og Mathias syntes, at dette nymodens tiltag var vældig smart og blev kraftigt inspirerede til at gå et skridt længere. Derfor har de bestemt sig for, at de inden næste Møgelø vil få indopereret chips i alle seniorvæbnerne, så de altid kan styre dem henne fra æ køje.

Tumlingenes Pi-tur
Redaktøren havde i dag set frem til en stille og rolig tur til æ Pi, hvor man ikke behøvede at have ret travlt med at komme op til æ tårn, og hvor man bare kunne ligge lige så rolle på æ græsplæne og få si’ middagssøvn. Men sådan skulle det åbenbart ikke være, for knapt var tumlinge, ledere og tanter stået af æ redningsbåd ovre ved æ Pi, før Mette Kondiløber Michaelsen spændte løbeskoene fast og gav sig til at spurte op af æ bjerg, mens alle vi andre blev skubbet og drevet foran. På 43,7 sekunder nåede vi alle sammen til æ top, hvor Mette straks begyndte at instruere i både spring-gymnastik og aerobic.

Piltehikens hændelser – af seniorkorrespondent OB
Nynne 1. pilt er næsten blevet 3 cm kortere på hiken fra Silkeborg til Svejbæk. Hun slæbte sig i mål, og skosålerne er helt slidt op.
Ved afhentning af piltene i Svejbæk havde Kim Sejlkårl problemer med at ramme æ bro – han lider tilsyneladende af dobbeltsyn og sigtede nok efter broen i Laven.
Da piltene traditionen tro skulle forsøge at tømme Jensens Bøfhus si’ blødis-maskine måtte de for første gang i 37 år give fortabt! Det var jo noget af et nederlag, men der viste sig trods alt at være en gyldig grund: Jensens vidste af erfaring, at de ville få besøg af en flok Thyholmer-pilte i denne uge, så de havde koblet æ maskine til en 1000 L tank med automatisk genopfyldning.
Amanda Pilteleder kom i Silkeborg til at blive tissetrængende, så hende var en tur inde på æ tønde. Da hun var færdig med at komme af med væske, var hun selvfølgelig blevet tørstig igen, men sikkert også lidt træt, for hun valgte at tage si’ drikkedunk og sænke den til bunds i toilettet. Redaktionen håber inderligt, at hun opdagede fejlen, før hun begyndte at drikke.

Ny brændesavnings-teknik
Niels 1½ væbner har jo været ude i den store, vide verden på hike, og derude har han tilsyneladende fået øjnene op for en helt ny måde til at save brænde på. Niels forklarer: ”Man tager sig en stuer rafte og sætter en Bach-Muers ovenpå den. Så tager man tre tag med en sav for lige at lave en rille, og så skal den bare have en ordentlig slag af en spade – så bliver den lige så flot!”

Vejrudsigten:
Stormende kuling forventes – ét eller andet sted i verden. På Møgelø fortsætter vi med højt solskin og godt humør!
Dagens pollental:
Nuværende tantebemanding: Under gennemsnittet.
Lakridspiwer med krymmel: Stadig 0.

Dette var slut på dagens avis. Sladder kan indleveres dagligt mellem kvart i og kvart over eller e-mailes på pimand@blødis.julsø.
Tak for i aften!

Den til forsendelse med VANDposten kongeligt priviligerede
ANDEBYPOSTEN
Organ for Møgelø, Alø, Mågeø og alle de andre paradisøer mellem Det Ømme Kloster og Holger Danskes Briller. Garanteret anti-upolitisk og totalt uafhængig af den siddende, stående eller gående regering.
Uden tilknytning til Skipper Skræk, Batman, Anders And, Basserne og Thyholm Malketidende.
Bladet udkommer, når Redaktionens sladretaske og sladderbøtte er fyldt med sladder og andet skæmtsomt stof.
Egne korrespondenter i Paris, New York, Moskva, Peking, Jegind Havn, Hvidbjerg Lystanlæg, Den Hellige Kilde, æ blødismaskine si’ motorrum
og hvor det ellers synes at være
OPPORTUNUSSERISTISK!!!

Lejravisen fredag den 14. juli 2017
Teddys nye motto
Nikolaj Teddy Jørgensen lider som bekendt af syndromet ”permanent ild i si’ hår”-itis – og det hænger altså sammen med en tendens til at blive voldsomt solbrændt, så snart han bliver ramt af bare jæn solstråle. På den baggrund lavede han i dag sig selv et nyt motto: ”Man kan aldrig blive mere rød, end man er lige nu.” Der gik dog ikke mere end syv en halv minut, før denne bemærkning blev gjort til skamme, da Teddy stillede sig pladask oven på en bål - for som han sagde: ”Nu er hårene væk helt af sig selv - så er jeg fri for at vokse ben, når jeg kommer hjem.”

Frederiks afvaskning
Frederik 1. pilt var kommet i krise, da han havde været inde under bruseren for at blive affedtet. Alt det mudder, der havde været på Frederiks krop, var blevet spulet af og havde simpelthen sat sig fast i æ nøglehul – så da han forsøgte at slippe ud fra bruserummet, kunne han bare ikke få døren op. Avisens lokums-korrespondent kan berette, at Frederik tog det ganske stille og roligt det første halvandet sekund – men derefter bredte panikken sig hurtigt, og Frederik hamrede højere og højere på døren. Efter halvanden times tid kom Frederiks far, Peter, traskende til i sit sædvanlige rolige tempo. Han medbragte den stuere værktøjskass’ og forsøgte både med forhammer og motorsav at få døren åbnet, men lige meget hjalp det på den møj solide dør. Til sidst fik han dog en lys idé, så han stak en skruetrækker i nøglehullet og drejede en kvart omgang. Der lød en høj kliklyd og døren sprang straks op, hvorefter Frederik kunne slippe ud. Han har det efter omstændighederne godt på trods af den traumatiserende oplevelse.

Væbnerelevernes Sorteper-gryde
Kim Væbnerleder havde i formiddags dreven si’ knejt til at koge en guer omgang Sorteper-gryde sammen til det fælles middagsbord. Kim instruerede dem i, at de skulle starte med en stuer pakke margarine, dernæst tilsætte kød og til sidst glemme æ grønsager. Den slags er nemlig ikke noget for Kim, da han ikke kan kende forskel på agurker og tomater.
Andreas Bach-Muers kan til gengæld slet ikke leve uden at få si’ daglige 3,72 kilo grønsager, så han fik trods alt sneget en kvart dåse hakkede tomater og en syvendedel løg i æ gryde, da Kim så den anden vej – Andreas må siges at være en modig mand!

Kristens skruemaskine
Avisens lejrbålsplads-korrespondent kunne i eftermiddags fortælle om en underlig maskinagtig lyd, som viste sig at komme fra væbnerelevernes boplads. Først var korrespondentens tanke, at det måtte være Kristens skruemaskine, som var i fuld gang med at fjerne samtlige 734 skruer fra æ raftebyggeri – men så kom han i tanker om, at de var jo allerede blevet skruet ud i løbet af byggeprocessen, så snart æ knejt havde lagt en tilpas stram besnøring udenpå. Efter nærmere efterforskning viste det sig, at Kristen i stedet var i gang med at sætte alle skruerne i igen, for som han sagde: ”Så kan man jo ikke se, at der er skruehuller i æ rawter, når vi kommer hjem”.

Køkkennyt
Der er ved at være lavvande i kælderen på Juulsborg, hvor maden opbevares. Æ tanter har været nærmest panisk angste ved udsigten til alt det arbe’, der ville være ved at skulle pakke mere end en kvart mælkekasse med resterende fødevarer – derfor har tante Svende og sejlkårl Leslie påtaget sig det store ansvar at få spist mest mulig mad inden i morgen. De har dog været noget selektive, for det er ikke muligt at opstøve en eneste chokoladekiks eller skumfidus, mens der stadig er rigeligt med frugt og grønsager.
Pandekagebagning
Da piltene i formiddags skulle bage en stuer stak pandekager til festmiddagen på Juulsborg, var Mia 2. pilt Hove som sædvanligt nøj doven. Så da hun endelig efter tre kvarters hvil og 27 spark bagi af Elisabeth havde fået fundet en pande og næsten var klår, lagde hun skaftet oven på si’ hoved og holdt på den måde både si’ egen pande og bålpanden på plads. Nu var det snart blevet for møj for Elisabeth, som valgte at give Mia et godt råd: ”Det er smartest at holde på panden, mens man bager pandekager,” sagde hun, og straks var det tydeligt for alle de tilstedeværende, at der gik et lys op for alle fire 2. piltepiger. ”Årh, det er smart,” sagde Anne Smed og fortsatte: ”Det er da dagens tip.”

Mathias Lisby vs. telt-bardun
Mathias Lisby fra 2. tumlinge er efterhånden bleven så træt, så han glemmer at rulle øjenlågene op, når han i søvntåger vandrer rundt på æ Ø. Det gik i dag ud over en telt-bardun, som bare stod ganske fredeligt på Sportspladsen og ikke gjorde nogen ondt. Mathias kastede sig ind i den med hele si kropsvægt, og der udspillede sig en drabelig kamp, hvor bardunen svarede igen ved at filtre sig hele vejen rundt om begge Mathias’ arme og hans højre øre. Med tiden fik Mathias dog overtaget og kæmpet sig fri, men han slap ikke uden mén – han havde i kampens hede tabt hele fire hovedhår og to øjenvipper. Efter at være tilset på Lilleø Skidt-tilpas-hus har både Mathias og æ telt-bardun det igen godt og kan begge vende tilbage til deres travle hverdagsliv.

Vejrudsigten:
Der forventes både sne og hagl på Møgelø i løbet af det kommende år. På Thyholm vil der i morgen være noget, der minder om regnvejr, når alle mødre tudbrøler af lykke over at få deres børn hjem igen.
Dagens pollental:
Hængende øjenlåg: Ca. 70 par.
Grej, der skal slæbes med hjem igen: Alt for møj.
Veloverståede Møgelø-lejre: +1.

Dette var slut på dagens avis. Sladder kan indleveres dagligt mellem kvart i og kvart over eller e-mailes på pimand@blødis.julsø.
Tak for i aften!
TAK for en fed lejr..