FDF skal have ny formand

FDFs formand, Dorte Fog, har meddelt hovedbestyrelsen, at hun af personlige årsager trækker sig som formand og medlem af hovedbestyrelsen efter landsmødet. Når hovedbestyrelsens nye medlemmer er blevet valgt ved landsmødet, skal hovedbestyrelsen således konstituere sig med en ny formand.

Foto: Thomas Heie Nielsen

Dorte Fog har været formand siden 2020 og medlem af hovedbestyrelsen siden 2018, hvor hun de første to år bestred posten som næstformand. Hun har i den mellemliggende periode, sammen med forskellige hovedbestyrelser, bl.a. arbejdet på at fokusere FDFs organisation, hvilket bl.a. mundede ud i vedtagelsen af FDFs nuværende strategi om, at vi sammen giver flere børn og unge et ståsted, der blev vedtaget i 2020:

– FDF kan tilbyde børn og unge noget ganske særligt. I FDF vil vi noget i mødet med børn og unge, vi har noget på hjerte, og derfor fortjener flere også at møde evangeliet om Jesus Kristus og at få et ståsted igennem FDF. Jeg har været taknemmelig for, at jeg som formand har fået muligheden for at bidrage til at samle hele FDF om vores enormt vigtige formål og om strategien om sammen at give flere børn og unge et ståsted, siger Dorte Fog og fortsætter:

– Det er ikke uden vemod, at jeg har besluttet at trække mig. FDF er som for så mange andre en hjertesag for mig. Jeg føler et enormt stort ansvar over for opgaven, ligesom der ligger masser af vigtige og spændende opgaver foran os i de kommende år. Jeg har måttet sande, at jeg desværre ikke længere har den tid, som den vigtige formandspost og hovedbestyrelsesopgave fortjener. Generelt mener jeg, at man skylder at trække sig i tide og at overlade pladsen til gode folk, der kan lægge den rette mængde kræfter og energi i opgaven, og derfor har jeg valgt at trække mig nu. Jeg er sikker på, at landsmødet og den kommende hovedbestyrelse vil vælge de rigtige folk til at føre FDF sikkert videre og til at stå i spidsen for at realisere målsætningen om at give flere børn og unge et ståsted, siger Dorte Fog.

– Det har været en meget spændende periode at være en del af FDFs hovedbestyrelse. Jeg blev formand midt i adskillige coronanedlukninger og lige efter verdenshistoriens forhåbentlig sidste online landsmøde i FDF. Dette var en svær periode for FDF, men vi kom godt igennem nedlukningen grundet kredsenes legende tilgang og enorme vilje til at fastholde fællesskabet for vores børn og unge. Det var beundringsværdigt. Samtidig i en virkelighed, der kan synes langt væk fra det ugentlige tumlingemøde, har vi som hovedbestyrelse arbejdet med at styrke FDF økonomisk. Vi har været med til at gennemføre mange store og nødvendige beslutninger lige fra nedsættelsen af Slettens bestyrelse over nedlæggelsen af 55Nord, indfasningen af et nyt medlemssystem, beslutningen om at ombygge Rysensteen samt at gennemføre en større omorganisering af FDFs ansatte og meget meget mere. Noget af det, jeg er mest stolt af, er, at vi langt om længe lykkedes med at knække koden på det at starte nye FDF-kredse samtidig med, at vi nu lægger op til at styrke understøttelsen af udviklingen i alle kredse. Det giver mig håb for FDFs fremtid, slutter Dorte Fog.

Du kan stadig nå at stille op til hovedbestyrelsen

Med Dorte Fogs melding bliver der en ledig plads mere i hovedbestyrelsen, hvor der til landsmødet d. 15.-17. november dermed samlet set skal vælges otte kandidater. De seks kandidater vælges for en fireårig periode, og de to sidste indsuppleres for en toårig periode umiddelbart efter landsmødet, da både kasserer Emil Gaarde og nu også formand Dorte Fog har meddelt, at de trækker sig fra hovedbestyrelsen umiddelbart efter landsmødet. En række hovedbestyrelsesmedlemmer har allerede meddelt, at de genopstiller, og den første kandidat opstillet af kredse eller landsdele er også allerede kommet ind. Men der mangler stadig et par kandidater for, at hovedbestyrelsens 11 pladser bliver fyldt op.

Fristen for at opstille kandidater til hovedbestyrelsen er d. 27. september. Kender du en egnet kandidat, eller overvejer du selv at stille op? – Så læs mere her:

Om Dorte Fog

Dorte Fog er 49 år gammel. Hun har været FDFer siden barndommen. Først i FDF Kragelund, hvor hele familien var engageret. Efter et højskoleophold på Silkeborg Højskole rykkede hun til København, hvor hun først blev børneleder og senere kredsleder i FDF K 25 Brønshøj gennem 18 år. Privat er hun gift og har to børn og er ansat som chef for medlemstilbud og frivillige i Lungeforeningen.