På lejr og tur

FDF er fyldt med skønne lejre og ture med alverdens temaer, som ramme for fantastiske oplevelser, du aldrig glemmer.

Inspiration til lejr

Hvert år afholder FDFs kredse hundredvis af lejre, fordelt ud over hele året og over hele landet. Her kommer børn og unge hjemmefra og får en masse oplevelser og bliver en del af et fællesskab med andre børn. FDF er verdensmestre i at lave lejre. Det har vi gjort i over 100 år, og vi kan se, at det stadig virker. Børn og unge får sat en god portion ind på oplevelseskontoen, og det er værdifuldt.

Herunder kan du finde inspiration og temaer til en række spændende lejre. Send gerne dine bedste lejrtanker til FDF@FDF.dk og del dine oplevelser, så andre kan få glæde at dine erfaringer.

accordian-image
Sommerlejrtema om venskaber til en puslinge-tumlingelejr. Der er program og forkyndelsesmateriale til en forlænget weekend.
accordian-image
Temaet bringer os tæt på de folkekære figurer fra Andeby. Komplet med aktivitetseksempler og andagter til fire dage.
accordian-image
Sommerlejren foregår i Hollywood. Alle er forvandlet til skuespillere, instruktører og stuntmen. Hver dag skal optages en film. Manuskriptet bør tilpasses så det passer jer.
accordian-image
Tag tilbage til middelalderen og bliv ridder. I oplæringsperioden skal man lave sit udstyr, undervises i kristendom, deltage i styrkeprøver og teste sine talenter i en ridderturnering.
accordian-image
Rundt om på jorden er landet mystiske intergalaktiske slimbomber, der vil dække jorden med grønt slim. Chefen for BIB beder om hjælp til at redde kloden.
accordian-image
Gennem syv myter om Fredens folk, bliver seks børn hvirvlet ind i kampen mod den altudslettende Intethed. De bliver afgørende i kampen om folkenes fremtid.
accordian-image
Legens Kilde er ved at tørre ud. Det er vores opgave at hjælpe Kong Risus og Dronning Cordelia med at få Legens Kilde til at sprudle igen. Derfor skal vi øve os på at lege.
accordian-image
Tidsrejse til industrialiseringen
Sommerlejr med dampmaskine, demokrati og telefoner
Lav is og byg vandbaner med James Watt, prøv koder og kommunikation med Alexander Graham Bell.
FDFerne skal lave is og bygge vandbaner med James Watt, prøve koder og prøve koder og kommunikation med Alexander Graham Bell og opleve demokrati og folkestyre med Kong Frederik VII. De skal også demonstrere mod Otto Mønsted og hans magarinefabrik og endelig møde Holger Thornøe og prøve hans opfindelse; FDF.  På en hver god sommerlejr er der en skurk. Det er der også her. Børnene skal i løbet af ugen, gennem ledetråde, finde ud af, hvem der er skurken, og til slut fange ham.
accordian-image
Tag på tidsrejse til dengang navne som Thorleif, Thorfinn, Gudrun, Thorgrim, Thor og Leif Den Røde var almindelige navne. Lev en uge, hvor I tænker og opfører jer som vikinger.
accordian-image
Hver morgen vågner børnene i et nyt land, og dagens aktiviteter foregår derfor i en temaramme der passer til denne verdensdel.
accordian-image
Sommerlejr med udgangspunkt i “Harry Potter og de vises sten”. Harry tager til Hogwarts og lærer trylleformularer og troldmandsspillet Quidditch. Men lord Voldemort truer.
accordian-image
Tag på togt med Hispaniola. Materialet indeholder ideer til temaramme, aktiviteter og forslag til pressemeddelelser.
accordian-image
En sommerlejr er altid et eventyr. Dette materiale tager udgangspunkt i forskellige kendte og ukendte eventyr, hovedsageligt af H.C. Andersen og brødrene Grimm.
accordian-image
Aktiviteter inspireret af H.C. Andersens eventyr. Lad det eventyrlige optræde hele ugen: I indbydelsen, til lejrbålet, udlever en ært som deltagerne skal sove på.
accordian-image
Hold sommerlejr i TV-ets tegn. Vær Vild med dans, løs et Ramasjang Mysterie og Nak og Æd jeres mad.
Temaet for sommerlejrmaterialet er “Tv-programmer”. I skal både på løb med Morten Koch og løse “Ramasjang Myseteriet”. Ugeprogrammet byder også på en “Temalørdag” og “Nak og æd” for både store og små. Endelig bliver der også mulighed for at få sig rørt med en omgang OL-mesterskaber og en Vild med dans-eftermiddag.
accordian-image

Her kan du hente sommerlejrmaterialet, som er udviklet af GLOBUS med hjælp fra tros- og samfundsengagementsudvalget.

Underholdning og sange

I vores sangbog; March og lejr, kan du finde en lang række sange om lejrture, som I kan synge sammen. Her er et lille overblik over titler du kan finde på musiktjenesterne og flere af dem også på node og tekst i March og lejr.

 • Aldrig sur på tur
 • Lejrkæreste
 • Weekendtur
 • Ud på eventyr
 • Vi er på lejr
 • Lejrmagi
 • Lejrliv
 • Rygsæksangen
 • Vi tar’ afsted
 • Jeg har pakket min taske
 • Rejsekammerater
 • Vi kører tur/natur
Hvad hvis ingen vil stå for forkyndelsen?

Planlæg en god lejr

Tag en debat i god tid inden lejren, så I er enige om regler og program. En god idé, hvis I er flere kredse, der laver lejr sammen.