Medlem af FDF Mosede

Kristian Rieland

Jeg hedder Kristian, men ender ofte med bare at blive kaldt Rieland. Jeg er 25 år og er kredsog pilteleder i FDF Mosede i Landsdel 7 samt kursusleder på Seniorvæbnerkursus på Kongeådalens Efterskole. Det er min 17. sæson i FDF, men jeg har også tidligere spillet en hel masse volleyball.

Til hverdag læser jeg Erhvervsøkonomi og Psykologi på CBS, men jeg er uddannet eventkoordinator og har de sidste 2 år arbejdet som event og projektkoordinator hos IDA, Ingeniørforeningen i Danmark. Her har jeg aktivt arbejdet med fastholdelse og engagement hos IDA’s studiemedlemmer og de frivillige studerende. At arbejde organisatorisk og strategisk i en stor organisation er altså ikke nyt for mig. Dette arbejde er blandt andet grunden til, at jeg stiller op til FDF’s hovedbestyrelse.

Mit kandidatur er motiveret af et ønske om at kunne hjælpe og bidrage til fastholdelsen af vores medlemmer i FDF specielt blandt de unge. Det synes jeg er mindst lige så vigtigt som at finde flere nye medlemmer.
Jeg tror, at vi knækker koden, når vi bliver klogere på, hvornår en persons holdning går fra “Jeg
går til FDF” til “Jeg er FDF’er.” Kan vi lykkes med dette, eller bare blive klogere på det, er jeg sikker på, at vi i hele FDF vil stå stærkere.

Vi er i konkurrence med alle andre foreninger og ungdomstilbud. Vi er en forening, som er nem at træde ind i rent færdighedsmæssigt, men kan derfor også til dels være nem at træde ud af. Nogle kan jonglere med at lave mere end bare FDF andre føler sig nødsaget til at vælge til og fra.

Der, hvor det er vigtigt for os at være skarpe, er, når vores børn og unge skal prioritere til og fra. For de fleste kredse er det svært at være konkurrencedygtig på alle områder, hvad enten det gælder løb, musik, størrelse eller andet. Men så er det godt, at vi har vores enhed, “Arenaen.” Alle udvalg og enheder i Arenaen har det til fælles, at deres arbejde kommer alle kredse til gode tænk på for eksempel kurser, Landslejr, Seniorfestival og Væbnermesterskabet. Her tror jeg specielt, at det er vigtigt, at vi får deres arbejde ud til flest muligt og endnu vigtigere, at der er en klar bro imellem dem, så vi ikke mister nogen i overgangene.
Jeg håber at kunne gøre noget for Arenaens arbejde til gavn for alle FDF
kredse.

Kandidater til hovedbestyrelsen

Anna Korsgaard Berg
Jannik Toft Andersen
Jan Olav Skogøy
Johanne Fyhn Elgaard
Kasper Dahl Jensen
Kjeld Christensen
Kristian Rieland
Lene Thanild Schøler
Lise Aslak Jensen
Nicolei Beier
Susanne Kolby Rahbek
Troels Peter Lund Rasmussen
Ulla Visbech