Kredsforløb: Engagerede voksne

For at understøtte lokale behov for at blive flere voksne tilbyder FDFs foreningsudviklere et forløb til kredse, som vil arbejde systematisk med at engagere flere voksne.

Forløbet består af mindst tre nedslag, som af hensyn til momentum i forløbet bør ske indenfor to måneder. Første og sidste del er møder i kredsen, hvor så mange voksne som muligt skal inviteres til at deltage.

  1. Foreningsudvikleren kommer på besøg i kredsen. Alle voksne er inviteret.
  2. Foreningsudvikler og kredsleder(e) mødes til et sparringsmøde.
  3. Kredsleder(e) samler op med de andre voksne i kredsen og sætter gang i konkrete tiltag.

Der kan efter behov aftales flere møder eller sparringssamtaler mellem fx kredslederen og foreningsudvikleren.

Refleksion og forberedelse

Inden du tilmelder kredsen til forløbet, er der tre spørgsmål, du skal reflektere over. Spørgsmålene er udgangspunkt for modulet, og de skal sikre, at du har tænkt over kredsens behov og gjort dig andre gode overvejelser på forhånd.

  • Hvordan kommer det til udtryk, at I har brug for flere voksne i jeres kreds? Er der opgaver i kredsen, som ikke bliver prioriteret grundet manglende hænder? Eller oplever I, at I har svært ved at få tingene til at løbe rundt?
  • Hvilke opgaver mangler I voksne til? Er det hjælp til børnemøderne? Eller de praktiske ting? Har I fx på et ledermøde snakket om, hvilke opgaver I mangler hjælp til?
  • Hvordan plejer I jeres lederfællesskab i kredsen? Har I gjort jer overvejelser omkring, hvordan kredsen tager imod nye voksne?

Du kommer ikke til at besvare spørgsmålene ét for ét, men den indledende samtale med foreningsudvikleren vil tage udgangspunkt i dem.