Stort hos de mindste

Sille og Sigurd

Sille og Sigurd udkommer som et samlet materiale til klassemøder for kredsens mindste. Læs her, hvordan I bruger materialet.

Historierne er skrevet i børnehøjde, og er sjove uden at være platte. De er spændende uden at være uhyggelige, og så ender historierne altid godt uden at være rosenrøde.

Historierne foregår alle steder. Vi er med i skoven, i byen, på landet og en gang imellem er vi endda på rejse i fantasien.

Fortællingerne afspejler FDFs værdigrundlag og kerneaktiviteter. Formålet er at fortælle de mindste FDFere om FDF og skabe fællesskab og genkendelse for puslingene og tumlingene i FDF.

Lederhæftet

I lederhæftet finder du historien om Sille og Sigurd i sin fulde længde. Historien kan læses højt for puslinge og tumlinge på de ugentlige klassemøder - eller som godnatlæsning på en weekendtur eller sommerlejr.

Det er en god idé at dele historien op, så børnene ikke skal sidde stille for længe ad gangen. Der er derfor tre kapitler, som nemt kan læses over tre møder. Husk blot at samle op på handlingen for hver gang, da det kan være svært for børnene at huske, hvad der skete sidst.

Børnehæftet

Den lille bog består af en kortere og lettere udgave af samme historie. Giv børnene et eksemplar hver, som de kan tage med hjem og læse selv.

I kan vælge at udlevere den lille bog så snart den udgives, eller gemme den til en afslutning, når I har været igennem materialet på klassemøderne.

Andagter

Lederhæftet indeholder to andagter i forlængelse af historien. Med dem ønsker vi at gøre det let at formidle det kristne budskab til børn. Andagterne kobler Sille og Sigurds oplevelser til bibelske fortællinger og værdier og lægger op til refleksion og fordybelse hos de mindste.

Aktiviteter

Aktiviteterne bagest i lederhæftet er tænkt som et idékatalog til mødeplanlægningen. I kan bruge samtlige aktiviteter over flere møder eller plukke i dem.

Redaktionen lægger vægt på, at aktiviteterne er nemme at gå til. De forudsætter ikke, at en masse remedier bestilles hjem, og kræver heller ikke timevis af forberedelse. Redaktionen bestræber sig på, at aktiviteterne er varierede, så der er noget for alle. Både for kredse i byen og for dem på landet, for friluftskredse og for dem, der helst vil nørkle med noget indenfor i kredshuset.

Her er figurerne fra Sille og Sigurds univers

Der har været mange figurer i de forskellige udgivelser. Disse møder man dog oftest.

Hun er den tekniske opfindertype, er spontan og meget nysgerrig. Hun har en livlig fantasi, er modig men kan alligevel blive bange. Hun er fuld af gåpåmod, og er glad for dyr. Sille har ingen alder, men er i øjenhøjde med puslinge og tumlinge.

Han er kreativ, musikalsk, klog og eftertænksom. Han elsker mekanik, er forsigtig, men sej når det gælder. Sigurd har ingen alder, men er i øjenhøjde med puslinge og tumlinge.

Han er fræk og nysgerrig. Vil undersøge alting, piller i alting og er overalt. Han er altid dér, hvor tingene sker. Han ser alt, hører alt og han havner ofte i uheldige situationer. Felix er charmerende og kærlig, men i bund og grund er han en lille bangebuks.

Han er sjov, skør og kan næsten alt. Han lytter til børnene, og er der på deres præmisser. Han er det personificerede lederideal. Han er supersenioren, der er blevet leder, men som alligevel formår at være barn endnu.

Han er godmodig, stille og rolig og har begge ben plantet på jorden. Han er forsigtig og holder sig lidt i baggrunden. Han er teknisk og praktisk. Det er ham man spørger, hvis man ikke kan få tingene til at virke. Går meget op i det han gør – perfektionist.

Han er en frisk fyr, og han er altid med på den værste. Han er hurtig på aftrækkeren, og han glemmer ofte at tænke, før han taler og handler.

Hun er den fornuftige. Den, der har overblik og overskud. Hun kan klare det meste.

Hun er lidt af en bangebuks. Det skal ikke så meget til for at vælte hende. Men hun er alligevel med, hvor tingene sker.

Han er lidt storebroragtig, selvom han ikke bevidst påtager sig den rolle. Han er en, skovbørnene ser op til.