Landslejr i FDF

Cirka 10.000 FDFere samles hvert femte år på Sletten

FDFs landslejr er det største, tilbagevendende arrangement i organisationen siden 1926. Det er en kæmpe fælleslejr, hvor alle FDF-kredse fra hele landet er med.

Landslejren er noget helt særligt. Det er her man som FDFer møder nye venner fra alle Danmarks egne og oplever fællesskabets sus, når vi i flokke af tusinde mennesker er samlet foran lejrbålsscenen.

Fantasien sætter rammen for lejren
Det er kulminationen af alt det, som FDF handler om. Landslejren har de sidste mange gange, haft et eventyrligt tema, hvor børn og unge har skulle samles om at løse diverse udfordringer i et fantasifuldt univers.
Landslejren giver både oplevelsen af det nære fællesskab i kredslejren og det store fællessus i at være på lejr med FDFere fra hele landet.Det er med garanti en lejroplevelse man husket tilbage på i mange år efter.

FDF Landslejr 2026

Ni dage fyldt med fællesskab og oplevelser venter, når børn, unge og ledere mødes på Sletten til FDF Landslejr 2026. Datoerne for selve lejren samt for landslejrkurset næste efterår er nu faldet på plads. 

Sæt derfor et stort kryds i kalenderen d. 9.-17. juli 2026, hvor FDF Landslejr 2026 finder sted på Sletten.

Selve tilmeldingen til landslejren åbner i slutningen af 2025 og løber et par måneder frem ind i forsommeren 2026.

Landslejrkursus

19.-21. september 2025 

På landslejrkurset mødes ledere fra hele landet på Sletten for sammen at skyde landslejråret i gang! Det bliver en weekend, hvor du både kan dyrke og udvikle dine FDF-færdigheder, så I er klar til at forberede landslejr med jeres børn og unge i kredsen. Samtidig er vi i landslejrudvalget klar med en lang række praktiske oplysninger, og I vil få tid til landslejrforberedelse samt koordinering med dem, I skal bo og leve sammen med på selve lejren. 

Fortræningsweekend

10.-12. april 2026 

I halvåret inden landslejren har kredsens ledere og børn mulighed for at tage på en fælles fortræningsweekend sammen i jeres bo-enhed, så I kan lære hinanden at kende og teste nogle af jeres praktiske løsninger af. På fortræningsweekend får I desuden en forsmag på lejrens program, fortælling og forkyndelse. Det er også en oplagt mulighed for at give jeres børn en mulighed for at tage på lejr.  

Bliv frivillig medarbejder på FDF Landslejr 2026

Vil du være med i et udvalg på næste landslejr, hjælpe med det praktiske eller stå for aktiviteter? Her kan du uforpligtende registrere dig som medarbejder på FDF Landslejr 2026. Du vil blive kontaktet op til landslejren.

Vidste du at...?

  • Landslejren afholdes hvert femte år på Friluftscenter Sletten, som er FDFs naturområde ved Ry, uden for Skanderborg.
  • Til hver lejr nedsættes der et landslejrudvalg, som står for at skabe de bedste rammer for lejren.
  • Forgængeren til landslejren hed Marselisborglejren og blev første gang afholdt i 1926. Den foregik i Hørhaven tæt ved Marselisborg Slot, deraf navnet. Overskuddet fra denne lejr var med til at købe det første stykke land af det, der i dag er kendt som Sletten.
  • Den første større lejr på Sletten blev afholdt i 1956 af FPF (Frivilligt Pige-Forbund), og den første fælles Julsølejr, for både drenge og piger, blev afholdt i 1976.
  • Landslejren skiftede først officielt navn fra Julsølejr til FDF Landslejr i 2011.

Få et glimt af mange års landslejre

Se videoer fra FDF Landslejr 2022

Landslejr på Sletten gennem tiden

  • FDF afholdt sin første Julsølejr i 1967 med ca. 7.500 deltager.
  • I 1972 var temaet “Tre tiders lejr – Alle tiders lejr”.
  • I 1976 afholdtes den første fælles landslejr i det nye samlede forbund med både drenge og piger. 11.000 børn og unge deltog i Julsølejren under mottoet: Fri så det mærkes.
  • I 1981 havde Julsølejren sloganet “… det er der mening i” og havde 12.000 deltagere.
  • I 1986 var Julsølejren med lejrliv og teltformer som tema. 13.000 deltog i lejren.
  • I 1991 var der rekorddeltagelse: 14.000 var med.
  • I 1996 var der 13.000 til “Gudernes Kamp”. Kristendommens indførelse, lejrens hoved-idé, handlede om Danmark.
  • I 2001 var der 12.000 deltagere, der skulle tage kampen op mod Intetheden ved at tillære sig Visdom, Styrke, Vilje, Nysgerrighed, Kraft og Lidenskab.
  • I 2006 var der ca. 13.000 deltagere. Temaet var ”nye sider”, og deltagerne skulle finde nye sider til den firesidet terning, der symboliserede Min Side, Vores Side, Alles Side og Guds Side.
  • I 2011 var der ca. 12.000 deltagere og temaet var innovation og de mange intelligenser under idérammen “Professor Pascals Idélaboratorium”.
  • I 2016 var der ca. 11.500 deltagere og temaet var “Leg”. Deltagerne skulle hjælpe Kong Risus og Dronning Cordelia med atter at få Legens Kilde til at sprutte.
  • I 2021 blev FDF Landslejr udskudt på grund af coronapandemien.
  • I 2022 var der 9.500 deltagere. Temaet var “Mod” og i fantasirammen skulle vi på opdagelsesrejse til Coratia sammen med Amelia og hendes ekspedition.