KursusPLUS

Et kursus for dig mellem 19 og 25 år, der gerne vil blive en endnu bedre leder og frivillig i FDF

På kurset får deltagerne nogle helt konkrete aktiviteter og værktøjer med, som kan bruges i det daglige arbejde som leder i kredsen eller til afvikling af større arrangementer i forbundet. Undervisningen vil foregå gennem konkrete aktiviteter og øvelser, som følges op på og reflekteres over, så deltagerne kan bruge det i deres egen sammenhæng.

Der findes to slags grupper på kurset – en fordybelsesgruppe og en praksisgruppe. Alle kommer til at deltage på en af hver type gruppe. På den måde har man mulighed for at blive klogere på forskellige dele af FDF på forskellige måder.

Programmet på kurset består både af tid i grupper og fællestid for alle. Alle deltagere på kurset begynder dagen sammen og herefter vil man typisk være i sine grupper indtil aftensmad. Om aftenen er der fællesprogram med vægt på det sociale. Der vil være lejrbålsunderholdning, spændende workshops, kæmpelege, men også mulighed for, at man kan sammensætte sit eget program.

Ligesom både seniorkurser og seniorvæbnerkurser, vil kursusPLUS klæde dig på til at være leder, når du kommer hjem til din kreds. Du bliver en del af et levende netværk af unge ledere fra hele landet. Derudover kommer du herfra med rygsækken fyldt af idéer til aktiviteter, konkrete værktøjer til at udføre dem, samt refleksioner over, hvordan vi bedst giver vores allerbedste FDF oplevelser videre til andre.

Målgruppe

Kurset er for alle FDFere fra 19 år til og med 25 år.