KursusSTART

Startskuddet på kursuslivet og det første forbundskursus i FDF

KursusSTART er det første trin i landsforbundets lederuddannelse. Det supplerer den lokale uddannelse, som mange af deltagerne også er ved at begynde på i deres kreds. På KursusSTART bliver seniorvæbnere klogere på sig selv og FDF, får nye fællesskaber, samtidig med at kurset forbereder dem på at blive lederassistent i kredsen.

Et kursus er lidt som at være på lejr, hvor man får en masse fantastiske oplevelser og nye venner fra hele landet, men også lærer om FDF udenfor kredsen, og tankerne bag FDF.

Kursets formål er at:

  • give deltagerne en indføring i kristendommens grundbegreber samt en oplevelse af kristendommen som nærværende og betydningsfuld.
  • bevidstgøre deltagerne om deres muligheder og ansvar som unge i et moderne demokratisk samfund og som medlemmer af en demokratisk organisation.
  • give deltagerne en forståelse af FDFs ambition og generelle værdier samt styrke deltagernes engagement i det lokale foreningsarbejde.

Målgruppe

For at deltage på kurset skal man være seniorvæbner og enten gå i 7.- eller 8. klasse. Det er kun muligt at deltage på KursusSTART én gang.