Start en puslingeklasse

Landsmødet besluttede i 2022 at kredsene skal understøttes i, hvordan man starter puslingeklasser. Derfor er der udviklet et materiale i tre dele specielt rettet til de kredse, som ønsker at starte en ny puslingeklasse.

1. Modul til kredse

Modulet til FDFs kredse er velegnet til deltagere fra forskellige kredse, der har et ønske om, men ikke aktuelle planer for, at starte et puslingehold. Modulet giver indsigt i, hvorfor det giver mening at starte en puslingeklasse, og hvordan et puslingehold kan se ud i den enkelte kreds, samt lancering og forældrerelationer. Formålet med modulet er at give inspiration til at designe puslingearbejdet i en kreds.

Modulet er tænkt til afvikling med flere kredse, så inspiration og sparring sker i fællesskab med andre lokale kredse. Derfor opfordres kredse til at finde sammen med andre i samme netværk eller landsdel.

2. Guide til nye puslingeledere

Et guidehæfte giver nye puslingeledere – både med uden uden tidligere FDF-erfaring – inspiration til de første otte møder. Hæftet indeholder baggrundsviden om puslinge og idéer til at skabe det gode puslingemøde med en genkendelig mødestart, sang og forkyndelse.

Hvert møde er beskrevet med en ramme, en aktivitet, en materialeliste og en beskrivelse af forberedelserne forud for selve mødet.

3. Plakater til kredshuset

Dengang jeg var pusling
Plakaten sætter fokus på, at en god fordeling på alle årgange i kredsen kræver et arbejde allerede fra puslingene. Vi ved fra undersøgelser, at potentialet er størst i dén aldersgruppe, og at børn, der starter til FDF som puslinge, er medlem i flere år.

Den første oplevelse, det største smil
Plakaten viser mulige puslingeledere, at de får med en helt særlig aldersgruppe at gøre. Både nye forældre eller rutinerede væbnerledere kan møde plakaten i kredshuset. Hvis man som puslingeleder er med til at give puslingene deres første oplevelser, får man store smil til gengæld.