Generelle "regler" for bagage

Først og fremmest er det vigtigt, at barnet selv kan bære sin bagage. Det betyder for det første, at der ikke skal være for meget, så det bliver for tungt, og så skal det hele også helst kunne være i en enkelt taske - og allerhelst en rygsæk, hvor man eventuelt kan spænde sovepose og liggeunderlag udenpå. Det er generelt en dårlig ide at pakke i poser.

Pak tasken sammen med barnet, så han/hun har set, hvad der er pakket ned, og hvor det er. At pakke sin rygsæk er desuden er del af opladningen til lejren, og det er en god lejlighed til at tale om alt det, barnet glæder sig til at opleve sammen med sine kammerater.

Pak gerne tingene i separate poser (f.eks. en til undertøj og strømper, en til bukser, en til t-shirts, osv.) - ud over at de kan holde tøjet tørt, hvis det regner, bliver det også lettere at holde styr på tingene.

Skriv navn i alt det tøj og på alle de øvrige genstande, barnet har med - det gør det noget lettere at få det uundgåelige rod i en sovesal eller i et telt tilbage til de retmæssige ejere.

Medbring ikke en tablet eller andet elektronisk legetøj. Når vi er på lejr med FDF, skal vi være sammen og være opmærksomme på hinanden, så vi får en masse fælles oplevelser og løser udfordringerne sammen.
Puslinge, tumlinge og pilte vil aldrig have brug for at medbringe en mobiltelefon, men væbnere og ældre skal i nogle tilfælde lave aktiviteter med telefonerne. I så fald bliver de specifikt bedt om at medbringe den - læs mere om brug af mobiltelefoner på siden om hjemve.

Pakkeliste

De følgende ting skal altid være med i rygsækken, når FDF Tåsinge tager på tur med overnatning.

- Sovepose
- Lagen/liggeunderlag (afhængigt af, om vi sover inde eller ude)
- Nattøj
- Sovedyr
- Undertøj (overvej, hvor ofte barnet realistisk set kommer til at skifte... 😉)
- Strømper
- Skiftetøj efter årstiden (shorts, bukser, t-shirts, trøje)
- Varm trøje til om aftenen
- Pose til vasketøj
- Praktisk fodtøj, man kan gå længere ture i
- Gummistøvler
- Regntøj
- Badetøj (evt. også badesko)
- Håndklæde
- Toiletartikler (tandbørste, tandpasta, sæbe)
- Sygesikringskort (pakkes sammen med toiletartikler)
- Evt. medicin
- Solcreme
- Hat/kasket
- Drikkedunk
- Lommelygte
- Evt. dolk
- Slik eller snacks for ca. 25 kr.

På ture med udendørs overnatning skal man som oftest også selv medbringe spisegrej (dyb tallerken, flad tallerken, kniv, gaffel, ske, kop/mug og viskestykke).

Derudover kan der være særlige ting, der skal med på en bestemt tur, men det vil altid fremgå af indbydelsen.

Vi har altid forbundsskjorten på, når vi rejser afsted, så derfor er den ikke skrevet på listen.