Grundlaget for vores møde med barnet, er naturglæde, arbejde med håndværk og trygt fællesskab. Tre fokusområder som vi gerne vil give barnet med.

Naturglæde:

Som bykreds er det ikke nemt at komme ud i naturen eller dyrke klassisk friluftsliv, på ugentlig basis - men det vi kan, er at skabe naturglæde hos barnet. En bevidsthed om årstidernes skiften, glæden ved at arbejde med ting vi finder i naturen omkring os og en nysgerrighed for viden vedrørende naturen.

Med (dags)ture til vores hytte,Tranehuset eller i skoven er det muligt at opdage hvad naturen kan giver os, som at tappe birkesaft, mulighed for at bygge hule under træernes grene og i det hele taget, oplevelser som man tager med sig resten af livet.

Håndarbejde:

Vi vil gerne give barnet nogle færdigheder med, hvor fokus er, at arbejde med deres hænder og hoved. Det er både grov- og finmotorikken som skal trænes og plejes, men i høj grad også tålmodigheden og fordybelsen.Det kan være alt fra at snitte en knage, sy en siddepude til lejrbålet eller bygge en sæbekassebil.

Derudover er fysisk større projekter; såsom pionering hvor hænder, krop og hoved bliver udfordret og ydermere skal barnet være sit ansvar bevist så pioner arbejdet holder.


Trygt fællesskab:

For os er det vigtig at alle føler sig som en del af fællesskabet - både børn og voksne. Vi skal kunne lide at være i hinandens selskab. Mange af vores aktiviteter skaber fælles minder, er tillidsskabende og lærer os at passer på vores venner.

Vi stræber at vores fælleskab skal være:

Tryg til at være den man er

Tryg til at begå fejl

Tryg til at kunne lege

Tryg til at være sårbar

Tryg til at kunne fjolle rundt

Tryg til at kunne sige fra

Tryg til at blive udfordret

Cannot bind source type Lecoati.LeBlender.Extension.Models.LeBlenderModel to model type Fdf.GroupCms.Website.Models.CalendarSummaryViewModel.