Samtalekort til ledermødet

- om tro og andagter i kredsen

I forbindelse med lederkurset 2017 blev der produceret 21 små samtalekort med spørgsmål til lederne. Disse spørgsmål handler om tro og om andagtspraksis i kredsen. Idéen opstod efter at mange ledere i lederundersøgelsen efterspurgte en samtale i kredsen, hvor tro var i fokus, men også spørgsmål om hvor tit vi holder andagter, hvordan en andagt er osv. 

Disse ledersamtalekort kan printes via filen nedenfor. Man kan også lave sine egne spørgsmål, og de kan for eksempel bruges som andagt på ledermødet, som optakt til et punkt omkring forkyndelse i jeres kreds eller noget helt tredje. En stor del af spørgsmålene (dem der ikke handler om andagtspraksis) kan også godt bruges til andagt med seniorvæbnere og seniorer. 

Der er mange måder at arbejde med sådan nogle spørgsmål, man kan enten gøre det fælles som quiz, i små grupper af 3-4 ledere eller to og to som speed-dating med 1-2 minutter pr. spørgsmål som alle læser højt. 

Speed-dating kan gøres på følgende måde:
 

Sille og Sigurd står over for hinanden og har hver deres kort med et spørgsmål på. 

Først læser Sille sit spørgsmål højt.

Sigurd prøver at svare.

Sille prøver at svare.

Så læser Sigurd sit spørgsmål højt.

Sille prøver at svare.

Sigurd prøver at svare.

Sille og Sigurd bytter kort, rækker hånden op og finder en ny at tale med.

Før samtalen startes - uanset hvordan man gør det - så er det vigtigt at italesætte nogle vigtige pointer omkring samtalen.
 

Som kreds kan man også få tilsendt et sæt samtalekort så længe lager haves. Skriv blot en mail til tro@fdf.dk.

Spørgsmålene sætter tankerne igang hos deltagere på Lederkursus. Foto: Asbjørn Laurberg