Mød FDFs nyeste kredse

At starte en ny FDF-kreds er en sjov proces, hvor du som initiativtager har kæmpe indflydelse på både processen, de fysiske rammer, kredsens hjørnesøjler og ikke mindst hvordan kredsen skal optræde i lokalmiljøet. Herunder kan du møde nogle af de nye kredse i FDF og læse lidt om, hvordan det lykkedes dem at starte op. 

Bliver du mere nysgerrig og ønsker at få kontakt til en af kredsene, så hjælper vi gerne med at formidle kontakt til initiativtagerne.

FDF Snejbjerg

I Snejbjerg – en forstad til Herning – er der i disse år stor tilstrømning af børnefamilier. En flok gode FDFere, som selv er flyttet til byen, besluttede, at børnene i området også skal have mulighed for at møde fællesskabet i FDF. 

De begyndte med møder i løbet af sommeren, og den 28. december 2023 blev kredsen officielt stiftet

FDF Jyllinge

Endnu en ny kreds har åbnet dørene for leg og fællesskab for lokale børn og deres familier. Den 22. juni holdt FDF Jyllinge stiftende generalforsamling oven på et forår med opstartsmøder.

Lige nu er FDF Jyllinge en familiekreds, men kredsen håber med tiden at åbne flere klasser, så endnu flere børn og unge får oplevelser i FDF.

FDF Græsted

Torsdag den 15. juni 2023 holdt FDF Græsted stiftende generalforsamling, og endnu et kredsfællesskab kom dermed på danmarkskortet. Siden efteråret 2022 har den nye kreds inviteret familier i lokalområdet til møde hver anden uge.

Med friluftsliv som ramme starter møderne med fælles aktiviteter, hvorefter familierne spiser aftensmad sammen.

FDF Ørestad

Børn og unge på det vestlige Amager har nu fået deres helt egen FDF-kreds. Torsdag den 15. juni 2023 afholdt kredsen stiftende generalforsamling.

FDF Ørestad holder møde for puslinge og familier hver anden søndag og et ugentligt tumlingemøde.

FDF Samsø

Der er nu igen FDF på Samsø. Den nye kreds blev stiftet 1. juni 2023 efter et stort forarbejde. Kredsen holder ugentlige møder, og to uger efter stiftelsen var de 16 børn og 6 voksne medlemmer.

FDF Solsiden

Børnene omkring Kirkens Hus i Nørresundby har fået en FDF-kreds! FDF Solsiden har nemlig holdt de første børnemøder og er den 2. november blevet officielt stiftet. Kredsen tilbyder ugentlige børnemøder. 

FDF Gullestrup

På kun 16 dage blev én initiativtager til hele 12 engagerede voksne omkring bordet. Flyers blev uddelt til 150 husstande og to skoler besøgt. Kredsen tilbyder ugentlige børnemøder. 

FDF Ganløse

Fire initiativtagere har efter en prøveperiode i efteråret 2021 stiftet en ny kreds i Ganløse, der som den første kreds i kredsstartprojektet har familie-FDF som omdrejningspunkt. Her er FDF noget, man går til sammen som familie.

FDF Slots Bjergby

To unge FDFere stod i spidsen for projektet om at starte en ny kreds i Slots Bjergby uden for Slagelse – et lokalområde der har hungret efter mere foreningsliv for børn og unge. Kredsen blev stiftet på forbundets fødselsdag d. 27. oktober 2021 og har siden de første børnemøder mødt stor opbakning fra børn, forældre og lokale samarbejdspartnere.

FDF F 10 Solbjerg

To FDFere stod i spidsen for projektet om at starte en ny kreds på Frederiksberg. 

Efter nogle måneders arbejde, hvor der både blev fundet bestyrelse og ledere, fik kredsen også lagt sine grundsten, ønsker, drømme, visioner og planer for deres kreds.  

Kredsen havde første møde i august '21.

FDF Lem

Én FDFer ville gøre en forskel for den lille landsby og efter få måneder lykkedes det at stifte kredsen i sommeren '21.  

Kredsen har nu ca 25 børn og 4 leder samt en fuld bestyrelse bestående af forældre. 

FDF Ringkøbing

En håndfuld voksne FDFere i Ringkøbing ønskede at starte en kreds. På få måneder kom både bestyrelse, lederflok og kredshus i stand og i marts 2020 blev kredsen stiftet og de første børnemøder afholdt. 

Kredsen formåede at skaffe flere gode sponsorater i form af både penge, kredshus, skilte m.m. 

FDF Aabenraa

Ni voksne i Aabenraa mødte op til opstartmøde i maj 2019 og meldte sig klar til opgaven om at starte en ny FDF-kreds i byen. 

Kredsen har base i og omkring menighedslokalerne i den indre by og allerede i november 2019 var de klar til at afholde deres første rigtige børnemøde.

FDF Vesterbro

En flok FDFere fra København kunne i 2018 afholde stiftende generalforsamling, da de efter få måneders arbejde var lykkedes med at finde både ledere og bestyrelse. 

FDF Vesterbro havde 20 medlemmer efter kun tre måneder og er vokset lige siden til i dag at tælle over 60 medlemmer.