Betænk FDF i dit testamente

-og opret testamentet gratis

Foto: Thomas Heie Nielsen

Hvis du betænker FDF eller en FDF-kreds i dit testamente, går hele beløbet til FDFs arbejde. 
FDF er som organisation fritaget for at betale afgift til staten i forbindelse med arv.
Overvejer du at indskrive FDF i dit testamente, er der en del formaliteter, som du skal være opmærksom på. FDF bidrager gerne med råd og vejledning. Kontakt FDFs forbundskontor på 33 13 68 88 eller FDF@FDF.dk.  

Betænk FDF i dit testamente

Hvis du ønsker at donere arv til FDF kan du vælge selv at oprette testamentet hos virksomheden Dokument 24. FDF har indgået et samarbejde med virksomheden, hvilket gør dit testamente gratis, når du vælger at donere arv til FDF. Du bestemmer selv om du vil donere hele eller dele af din arv til FDF.

Når testamentet er oprettet, skrives det under foran en notar eller foran to vitterlighedsvidner. Du vil modtage yderligere informationer om underskrift af testamentet, når du modtager testamentet. Du kan også få gratis råd og vejledning om oprettelse af dit testamente hos Dokument 24.

Hvis du allerede har et testamente eller ikke ønsker at oprette et testamente, kan du oprette et legat til fordel for FDF. Med et legat gives der et bestemt beløb til FDF, mens der ikke herudover ændres på arvefordelingen efter dig. Dokument 24 kan også oprette et legat for dig gratis. Læs mere om legat vs. testamente her.

De fleste vælger at oprette et testamente, da dette omfatter al arv.

Sikring af børnene med børnetestamente

FDF tilbyder derudover alle medlemmer at oprette et gratis børnetestamente. Et børnetestamente sikrer børnene bedst muligt, hvis begge forældre går bort.

FDF har indgået et samarbejde med den juridiske virksomhed Dokument 24, så alle kan oprette et gratis børnetestamente online. Prisen for børnetestamentet bliver 0 kr., når alle spørgsmålene er besvaret, og det fremsendes straks pr. e-mail.

Hvad er et børnetestamente?

Et børnetestamente er et juridisk dokument, der hjælper børnene til at få den bedst mulige opvækst, hvis begge forældre skulle gå bort.

Undgå at Staten skal finde hjem til børnene

I et børnetestamente fortæller forældrene Staten, hvem de mener er bedst egnet til at blive børnenes værger, hvis de begge forældre går bort. Uden et børnetestamente, skal Staten selv finde ud af, hvor børnene bedst placeres.

Hjælp de ”nye forældre” økonomisk

En yderligere fordel ved oprettelse af et børnetestamente er, at børnenes ”nye forældre” (børnenes nye værger) kan modtage et månedligt beløb af børnenes arv. Det månedlige beløb skal benyttes på børnene til f.eks. at købe en flyverdragt, en telefon eller andre fornødenheder. Et månedligt beløb af børnenes arv sikrer, at flere har råd til at blive værger for børnene.