Musen Hannibal-løb

Her finder du posterne, der blev brugt til Fællesdagen på FDF Landslejr 2016.

Indsendt af

Fra Postdatabasen

Musehullet

Fire hold går sammen. To på hver side af muren. På begge sider er der et område med en masse ting, som det gælder om, at få flest mulige af. Dette gøres ved at hente dem, men pas på! Katten kan fange dig på modstanderens side. Før start skal tingene være ligeligt fordelt på begge sider af væggen. De to hold bliver nu et stort hold, som skal arbejde sammen om at vinde.
På hvert hold skal man vælge en som er kat, resten af holdet er mus. Katten skal blive på holdets egen banehalvdel og kan fange modstanderholdets mus. Musene må løbe gennem væggen. Når de er på modstanderholdet banehalvdel kan de blive fanget, medmindre de har en ting i hånden eller rører ved væggen, så har man nemlig helle. Når man har skaffet en ting eller fanget en person, skal de være på baglinjen af ens egen banehalvdel. Hvis man gerne vil skaffe en ting tilbage eller vil løsrive en tilfangetaget holdkammerat skal man løbe ned til modstanderens baglinje og enten røre ved ens holdkammerat eller tage en af deres ting. Men undervejs kan man blive fanget af katten fra modstanderens hold, så pas på. Legen stopper når der er gået 10 min. Dem med samlet flest ting og tilfangetagende på sin egen baglinje har vundet.

Der er fem ting man som deltager kan: 1. Være kat 2. Stå på egen banehalvdel og hente ting ved væggen for at flytte dem til egen baglinje 3. Stå inden i væggen og tage i mod ting fra den ene side og sende dem videre til den anden side 4. Være på modstanderens banehalvdel og løbe efter ting eller fangede holdkammerater 5. Være fanget

Regler som deltagerne skal overholde: Man må ikke løbe udenfor området Man må ikke ødelægge tingene, tage luft ud af dem eller kaste med dem Katten skal blive på egen banehalvdel Man har helle når man røre ved væggen eller man har en ting.

Deltagere

10 - 100 personer

Alder

7 - 60 år

Varighed

10 - 15 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

Fra Postdatabasen

Smyg dig frem

Holdet skal samarbejde for at samle en ost og komme i mål med den. Det er dog ikke helt lige til, logikken og samarbejdet kommer på prøve undervejs. Alle fra holdet stiller sig i startfeltet og holder hinanden i hånden, så de danner en lang kæde. Den forreste i kæden, tættest på ringen, holder fast i den. Man må nu IKKE slippe hinanden eller ringen. Det gælder nu om at få ringen helt ned til pælen i den anden ende af banen. Undervejs skal I samle en ost. Osten skal også ned til pælen, dette må gerne gøres undervejs, men husk ikke at bryde kæden. Når man møder osten skal man samle den op. Den person som samler den op skal holde den hele tiden og må ikke give den videre. Det er derfor denne person, som ligger den ved målpælen. Undervejs vil i møde nogle knob, dem må I jo se om I kan komme forbi på en smart måde.

Den første, der ankommer til osten, skal holde den, og den må ikke gives videre til andre. Dvs. Hvis den bagerste i kæden har taget osten, skal den bagerste også lægge osten ved pælen. I må ikke slippe hinanden eller gå forbi hinanden på banen.

Deltagere

10 - 100 personer

Alder

7 - 60 år

Varighed

10 - 20 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

Fra Postdatabasen

Find vej til osten

Alle fra holdet kigger ind på hver sin side af en kasse hvor linjer fører rundt om hjørnerne. Nu skal de sammen finde ud af hvilken mus, som er forbundet med en ost.

Fire personer fra holdet vælger hver deres side at kigge på, det er meget vigtigt, at de kun kigger på deres egen side af kassen. De skal nu i fællesskab finde den mus og hånd, som leder frem til en ost. Posten kan gøres sværere ved, at man ikke må snakke sammen. Derfor kan i indføre følgende: Deltager 1: Kun blinke Deltager 2: Kun stampe i jorden Deltager 3: Kun dreje rundt på stedet Deltager 4: Kun klappe

Prøv at skifte mellem, hvem der må hvad og prøv hvor kun nogen er begrænset i hvad de må.

Man må kun kigge på sin egen side af kassen. Man må ikke lave nogen anden form for kommunikation, end den man har aftalt på holdet, når man er gået i gang med at løse opgaven.

Find mus 1 her

Find mus 2 her

Find mus 3 her

Find mus 4 her

Find mus 5 her

Deltagere

10 - 100 personer

Alder

7 - 60 år

Varighed

15 - 30 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

Deltagere

10 - 100 personer

Alder

7 - 60 år

Varighed

30 - 120 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs