Kartoffelpandekagen-løb

Her finder du posterne, der blev brugt til Fællesdagen på FDF Landslejr 2016.

Indsendt af

Fra Postdatabasen

Pandekagen steges

Posten høre til området: Kartoffelpandekagen

Kort beskrivelse af posten: Det gælder om for ens hold at få pandekagen hen på panden så mange gange som muligt.

Detaljeret beskrivelse: Man skal gå sammen to patruljer om posten. Patruljerne konkurrerer mod hinanden. Det gælder for begge patruljer om at være den som kaster pandekagen, så den lander på panden, dette giver patruljen et point. Deltageren med pandekagen i hånden skal stå stille, og spille pandekagen til en medspiller for at komme tættere på panden. Eller man kan kaste den på en modstander. Hvis modstanderen bliver ramt og IKKE griber pandekagen, skal personen lægge sig ned. Hvis modstanderen griber pandekagen, har det hold nu pandekagen og kan forsøge at få den ind på panden. Hvis man er blevet ramt og derfor ligger ned, lever man op, hvis modstanderen, der ramte en, selv bliver ramt, eller hvis pandekagen kommer ind på panden. Hvis pandekagen rammer jorden, er det holdet, der først tager den, som spiller den videre. Spillet varer til holdene ikke gider mere. Aftal f.eks at spille til tre point eller bedst ud af 5 runder. Gode råd til deltagerne: Aftal en strategi på holdet. Overvej hvordan i spiller pandekagen rundt mellem hinanden. Bevæg jer ikke langt væk fra panden. Regler som deltagerne skal overholde: Man må ikke tage pandekagen ud af hånden på hinanden. Pandekagen skal kastes ind på panden og ikke lægges. Man lever op ved, at den som skød en, dør. Pas på hinanden. Vejledning til opsætning: Panden sættes midt på spilleområdet og pandekagen gives til den patrulje som starter.

Kapacitet og postmandskab: Til denne post skal der bruges (antal mandskab til en post) person(er) til at afvikle en post. Der afvikles (antal poster) poster(er) sideløbende og der skal derfor bruges (total postmandskab) person(er) til at afvikle dem alle. Vi forventer at posten, fra et hold ankommer til det næste hold ankommer, tager (tid posten tager) minutter.

Deltagere

2 - 10 personer

Alder

7 - 80 år

Varighed

5 - 15 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

1 stk. Pande
1 stk. Pandekage

Fra Postdatabasen

Vend pandekagen

Posten høre til området: Kartoffelpandekagen

Kort beskrivelse af posten: På posten gælder det om at vende pandekagen om, uden fyldet falder af.

Detaljeret beskrivelse: Hele holdet stiller sig på den ene side af pandekagen og er nu fyld. Nu gælder det om at pandekagen bliver vendt rundt, uden at fyldet rører jorden. Hvis noget af fyldet falder af (En fra holdet rammer jorden), skal pandekagen ligges fladt på jorden og holdet prøver igen. Gode råd til deltagerne: Samarbejd og læg en plan så alle arbejder med en fælles plan. Der er flere størrelser, så i kan gøre det lettere og svære for jer selv. Regler som deltagerne skal overholde: Man må ikke røre jorden.

Deltagere

2 - 15 personer

Alder

7 - 80 år

Varighed

5 - 15 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

Fra Postdatabasen

Stomp

Posten hører til området: Kartoffelpandekagen

Kort beskrivelse af posten: På denne post skal deltagerne introduceres til stompmusik og rytmer.

Detaljeret beskrivelse: Det er meningen at I skal lege med musikken. Find jer nogle instrumenter. Stil jer i en rundkreds og lad de gode rytmer flyde. Postmandskabet på posten kan hjælpe jer med at få en rytme i gang. Bare henvend jer til dem.

Gode råd til deltagerne: Prøv at stampe takten med jeres fødder, det gør det lettere at holde rytmen. Lyt til de andre og få inspiration. Leg med det, prøv noget nyt og spørg om hjælp før I giver op. Regler som deltagerne skal overholde: Ryd pænt op efter jer. Det skal være lækkert for det næste hold at ankomme.

Deltagere

2 - 15 personer

Alder

7 - 80 år

Varighed

5 - 15 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

Deltagere

6 - 100 personer

Alder

7 - 80 år

Varighed

120 - 240 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs