Advent er ventetid, og jul er en kirkelig højtid

Derfor tager vi mærket

Fordi julen er en vigtig kristen højtid, og adventstiden hænger uløseligt sammen med julen.

Aktivitetsforslag 1

Tag på adventsløb: 4 poster. På hver post løses en opgave, når den er løst udleveres lyset. Når hver post er løst, bygger I en adventskrans.

Aktivitetsforslag 2

Lav et krybbespil - enten med rullinger (toiletrullefigurer) eller som teater.

Aktivitetsforslag 3

Aktivitetsforslag 3 (bred formulering) Lav en kollage, der viser forskelle og ligheder på julen i kristendommen/kirken og julen i butikkerne, skolen, børnehaven, der hjemme.

Vejledning

Vi opfordrer til, at mærket tages i advents-/juletiden, og at I benytter de lokale tilbud. Eksempler på poster til adventsløb: (aktivitet 1)

Post 1. hvilke farver giver lilla? Hav farver med, farvelade, frugtfarve, farvet glas, farvet cellofan eller andet hvor farver kan blandes.

Post 2. huske-kimsleg med julepynt/juleting.

Post 3. Ventetid. Lav et streg eller anden markering for at dele rummet op i to. Børnene skal sidde på den ene side af markeringen. De skal nu vente i 3 minutter. Når et barn mener tiden er gået flytter de sig til den anden del af rummet. Når alle børn har flyttet sig, kan I tale om, hvor lang tid der faktisk er gået. Alternativ: lægge en vingummibamse i et glas vand - hvor lang tid går der inden den vokser?

Post 4. vandring (frem mod jul)

Version 1: gåski igennem en bane.

Version 2: gå på kasser/hundetæpper [hele holdet skal kunne være på kasser/tæpper, den bagerste kasse/tæppe flyttes frem, til man når målstregen. Til kollagen (aktivitet 3) kan der bruges billeder fra blade og aviser, eller man kan finde billeder på internettet.

Inspiration

Inspiration til at lave rullinger: “Lav selv rullinger” af Jacinta Madsen (kan lånes på biblioteket og fås i enkelte boghandler) eller se YouTube

Marias varme (YouTube)

Hvad er advent

Oplevelse

At advent er ventetid, og jul er en kirkelig højtid.

Nummer

3

Mærketråd

Kirkemærket

Tilbage