Vi kommunikerer hemmeligt

Derfor tager vi mærket

At give et sprog, som kun de indviede forstår, kan være med til at knytte gruppen tættere sammen. Samtidig er det en aktivitet, der er nem at bygge en fantasiramme op omkring.

Aktivitetsforslag 1

Lav en skattejagt, hvor placeringen af hver post kommunikeres i kodeform. Når koden er løst, ved man, hvor næste post er. Brug forskellige koder, der passer til børnenes niveau.

Aktivitetsforslag 2

Lav et spionmøde, hvor FDFerne skal skygge hemmelige spioner og følge en kuffert, der skifter hænder, som de skal prøve at få fat på. Forklæd jer med hatte, briller og frakker, så spionerne ikke kan genkende jer, når I skygger dem.

Aktivitetsforslag 3

Lav et ”escape room” baseret på hemmelige koder, som holdet sammen skal slippe ud fra. Det handler om at samarbejde. Det er klart, at I forinden er nødt til at have gennemgået, og afprøvet, de forskellige koder, der bruges i rummet. Vælg koder, der passer til børnenes niveau.

Vejledning

Escape Room vejledning omtalt I FDF LEDEREN 01 2018 kortlink.dk/zmags/23gca

Inspiration

Morse, frimurerkode, ALFA nr. kode, fonetiske alfabet, binærkode, bagvendt skrift, røversprog, A-K-koden, semafor, bogkode, hulkort, hjulkode, strimmelkode. Usynlig skrift – citronsaft, mælk eller løg, beskeder skrevet med blå kuglepen krusedullet over med rød kuglepen. Det kan læses, hvis man lægger rødt cellofan over. Brug agentaviser med huller til øjne. Skriv med en UV-pen.

Oplevelse

Vi kommunikerer hemmeligt

Nummer

3

Mærketråd

Kommunikationsmærket

Tilbage