Madens vej til bordet

Derfor tager vi mærket

For at skabe en forståelse for hvordan mad produceres. Det kan både være animalske og veganske produkter. Der kan både arbejdes med råvare og med færdigproducerede varer.

Aktivitetsforslag 1

Nak & Æd – slå et dyr ihjel, tilbered og spis det. Dyret bør tilpasses aldersgruppen, og kan være fisk, kaniner eller høns. Det kan også anbefales at flå og parterre et større dyr sammen med en jæger. Uanset hvilket dyr der anvendes, er det vigtigt at samtale om, hvorfor dyret slås ihjel, samt hvordan det gøres på en human måde. Det er vigtigt, at aflivning af dyr ikke bliver underholdning og leg.

Aktivitetsforslag 2

Fra jord til bod. Lav en urtehave i kredshuset og pas den på de ugentlige møder. Når afgrøderne er klar, laves en aktivitet hvor de anvendes. Arbejd gerne med de forskellige sæsoner og drøft de optimale dyrkningsvilkår.

Aktivitetsforslag 3

Besøg et sted hvor mad produceres - Landmand - Gartneri - Fabrik der forarbejder råvarer

Inspiration

Find evt. inspiration i DR-programmet "Nak & Æd"

Oplevelse

Hvor kommer maden fra, og hvad kræver det at fylde supermarkedets køledisk.

Nummer

5

Mærketråd

Madmærket

Tilbage