At synge sammen

Derfor tager vi mærket

Vi tager mærket for sammen at opleve og bidrage til det fællesskab, der skabes gennem fællessang i FDF. Vi ønsker at give børn og unge et trygt rum, hvor alle synger med.

Aktivitetsforslag 1

Lær de nye sange i årets March og lejr.

Aktivitetsforslag 2

Udvælg sange fra March og lejr, som I gerne vil lære fagterne til.

Aktivitetsforslag 3

Lad børnene/de unge være med til at planlægge et arrangement, hvor der synges fællessang.

Vejledning

1: Lær årets nye sange at kende. De kan høres på online streaming-tjenester. Mange landsdele afholder Sing In-arrangementer, hvor man mødes om at lære de nye sange. I kan tale med jeres børn/unge om, hvilke nye sange, I bedste kan lide og gerne vil blive ved med at synge.

2: Lav gerne jeres egne huskeregler og tal om, hvordan man kan huske fagterne i forhold til teksten. Opvis numrene med fagterne for hinanden, en anden klasse eller for kredsen. Sange med fagter kan findes på www.legedatabasen.dk, under kategorien 'musiklege'.

3: Til planlægningen kan I med børnene/de unge tage udgangspunkt i følgende punkter: - Hvem inviterer vi? Klasser? Forældre? Menigheden? Byen? - Hvem præsenterer sangene? Hvad siger vi om sangene? - Skal der spilles på instrumenter? Er der nogen der synger for? - Skal nogle af gæsterne lære nye sange – hvordan gør vi det?

Inspiration

Fagter til March og lejr-sange kan findes i March og lejr eller på www.legedatabasen.dk

Sange fra March og lejr kan findes på diverse streamingtjenester.

Oplevelse

At synge sammen.

Nummer

1

Mærketråd

Musikmærket

Tilbage