Aioli – fransk hvidløgsmayonnaise

Andet

hjemmerør aioli er en god hvidløgs dip til grønsager med mere.

Indsendt af

Beskrivelse

Olie og æggeblommen må ikke være for kold.

Pil og pres hvidløgene. Kom hvidløg, æggeblomme, sennepspulver, vineddike og salt i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen. Først dråbevis, så olien piskes helt ind i æggeblommen, så lidt mere ad gangen. Rør vandet i til sidst, så saucen får den rette konsistens, og smag til med salt og hvid peber.

Deltagere

10 - 10 personer

Varighed

20 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

5 fed hvidløg
1 styk æggeblommer
0.5 tsk sennepspulver
1 spsk vineddike
0.5 tsk salt
2.5 deciliter olie
0.5 deciliter vand
1 smule hvid peber