Is på privmitiv maner

Desserter|Trangiadesserter

Lær at lave softice uden en fryser.

Indsendt af

Beskrivelse

Varm fløden op til kogepunktet (den må ikke koge). Bland æggeblommer, sukker og vanilie sukker. Hæld langsomt den varme fløde ned i æggemassen under omrøring. Lad massen afkøle. Frys isen i små mængder ved hjælp af to skåle, is, salt og noget vand.

Placér de to skåle oven i hinanden med knust is imellem. I isen drysses salt, og der hældes et par dl vand i. Rør nu rundt i is-massen, indtil den er som softice - det tager lidt tid.

Put evt. chokoladestykker eller knuste rutebiler i, men først når isen er færdig.

Deltagere

2 - 2 personer

Varighed

45 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

40 gram pasturiseret æggeblomme
1 knap vaniliesukker
0.25 liter fløde