Kanelsnegle
Bagning|Trangiadesserter
Beskrivelse
Mælk, smør, sukker og salt smeltes, afkøles til ’lillefinger’ temperatur. Gæren opløses heri. Æg og mel tilsættes, og det hele æltes godt. Rul dejen ud til en firkant, ca 20*30 cm.
Rør margarine, sukker og kanel sammen til fyld, og smør det på dejen.
Rul dejen sammen fra den smalle ende. Skær rullen i ensartede skiver. Tryk kagerne lidt flade, og lad dem hæve 10 min. (tildækket).
Sæt Trangia-brænderen på lavt blus og bag sneglene på panden. Ovenpå lægges der en omvendt pande, hvorpå håndtaget sidder under bagningen for at skabe ventilation. Bages ca. 12 minutter måske lidt mere. Vendes hver 3. minut.
Bemærkning
HUSK! Håndtaget bliver varmt. Panden kan erstattes med den store gryde, hvis man ikke har en ekstra pande – så er der bare plads til en mindre portion og sværere at styre varmen, som let bliver for høj.