Koldhævede fuldkornsflutes
Bagning
Indsendt af
Beskrivelse
Smuld gæren og rør den ud i koldt vand. Tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel, og rør dejen sammen – den skal være ret lind og skal IKKE æltes.
Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i ca. 12 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form den til 3 lange flutes, med mel på hænderne.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og giv hvert flute 3 snit på skrå. Lad dem efterhæve ca. 30 minutter. Tænd jordovnen på 225°. Bag flutene midt i ovnen ca. 25 minutter – det skal være sprøde og let gyldne. Pensl 2 gange med koldt vand under bagningen.
Deltagere
10 - 10 personer
Varighed
50 min.
Inde/ude
Udendørs
Materialer
15 gram
gær
1 halv dl
vand
1 og en halv teske
salt
100 gram
fuldkornshvedemel
550 gram
hvedemel