Hjemmebagt pitabrød

Bagning

Hjemmelavede pitabrød lavet af hvedemel.

Indsendt af

Beskrivelse

Gæren opløses i lunkent vand. Sukker og salt tilsættes, og de øvrige ingredienser bagefter. Dejen æltes til den er smidig. Den hæver til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

Derefter slås dejen ned, æltes igen og deles i 16 lige store stykker. De rulles ud til ½ cm’s tykkelse, placeres på plader med bagepapir og efterhæver ca. ½ time. De pensles med vand og bages i en 250° varm jordovn i 10 minutter. De skal ikke tage farve, da de bliver hårde.

Deltagere

14 - 16 personer

Varighed

140 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

6 dl vand
25 gram gær
1 teske sukker
2 teske salt
2 spiseske olivenolie
900 gram hvedemel