Minirugbrød

Bagning

Hjemmelavet rugbrød bagt i jordovn.

Indsendt af

Beskrivelse

Til ca 44 stk:

Opløs rugkernerne med kogende vand og lad dem trække ca. 1 time. Lun øllet (lillefingervarmt). Hæld det i en røreskål og rør gæren ud heri.

Tilsæt de udblødte rugkerner, kærnemælk, rugmel, hvedemel og salt. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Slå dejen godt sammen. Stil den til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del den i 2 dele. Del hver del i 22 stykker, som formes til små rugbrød. Stil brødene med et lille mellemrum på bagepapir eller en smurt bageplade. Brødene skal bage sammen. De skal efterhæve ca. 50 min.

Pensl og rids brødene. Bag dem nederst i jordovnen i ca. 40 min. ved 200°. Brødene er egnet til nedfrysning.

Deltagere

44 - 44 personer

Varighed

210 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

3 deciliter rugkerner
3 deciliter vand
3.3 deciliter hvidtøl
100 gram gær
3.5 deciliter kærnemælk
1 kilo rugmel
200 gram hvedemel
2 spsk groft salt