Minirugbrød
Bagning
Indsendt af
Beskrivelse
Til ca 44 stk:
Opløs rugkernerne med kogende vand og lad dem trække ca. 1 time. Lun øllet (lillefingervarmt). Hæld det i en røreskål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de udblødte rugkerner, kærnemælk, rugmel, hvedemel og salt. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Slå dejen godt sammen. Stil den til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del den i 2 dele. Del hver del i 22 stykker, som formes til små rugbrød. Stil brødene med et lille mellemrum på bagepapir eller en smurt bageplade. Brødene skal bage sammen. De skal efterhæve ca. 50 min.
Pensl og rids brødene. Bag dem nederst i jordovnen i ca. 40 min. ved 200°. Brødene er egnet til nedfrysning.
Deltagere
44 - 44 personer
Varighed
210 min.
Inde/ude
Indendørs
Udendørs
Materialer
3 deciliter
rugkerner
3 deciliter
vand
3.3 deciliter
hvidtøl
100 gram
gær
3.5 deciliter
kærnemælk
1 kilo
rugmel
200 gram
hvedemel
2 spsk
groft salt