Deltag i debatten om fremtidens gudstjeneste

Hvordan fejrer vi Gudstjeneste i folkekirken? Hvordan gør vi i FDF? Hvordan holder vi nadver og dåb? Biskopperne i folkekirken inviterer til debat, og nu kan du give dit input til FDFs svar.

13. Feb 2021
Anna Korsgaard Berg

Folkekirkens biskopper har sat gang i et arbejde med liturgien i folkekirkens gudstjenester. Først og fremmest har tre teologisk funderede fagudvalg udarbejdet lange rapporter omkring emnet samt lidt kortere pixihæfter, og derefter har der været lagt op til folkelig debat, der dog om noget har været udfordret af corona-epidemien.

Børn og unge skal føle sig velkomne

I FDF har vi en stærk tilknytning til folkekirken – både historisk, via vores formål, men det blev også slået fast på vores seneste midtvejsdebat i 2019. Her blev liturgiarbejdet også drøftet ved en workshop, hvor mange vigtige pointer blev taget med videre. I FDF mødes tusindvis af børn og unge hver eneste uge om Evangeliet om Jesus Kristus, og vi holder også ofte gudstjenester i FDF. Derfor har vi bestemt også noget at byde ind med i debatten om fremtidens gudstjeneste.

Hvordan sikrer man, at børn og unge føler sig velkommen i fremtidens gudstjeneste? Hvordan undgår vi, at højmessen er finere og mere rigtig end spaghettigudstjenesten? Og hvordan kan vi som FDF-ledere også føle os bedre tilpas i folkekirkens gudstjenester? Hvilke erfaringer kan vi byde ind med fra vores mange FDF-gudstjenester? Og hvad drømmer vi i det hele taget om for folkekirkens gudstjenester?

Praktisk info:

Alt er grundlæggende relevant at byde ind med i et høringssvar til biskopperne – og derfor ønsker vi også flest mulige inputs. Derfor indbyder vi til online webinar: Søndag d. 7. marts kl. 19-21 via dette link HER. Alle ledere, seniorer og bestyrelsesmedlemmer i FDF er meget velkomne til at deltage. Aftenens program involverer både en kort indføring i liturgiarbejdet, debat i mindre grupper og til sidst plenumdiskussion om de vigtige pointer, som FDF skal byde ind med.

Man kan læse mere om liturgiarbejdet på HER.

Man er også meget velkommen til at sende en mail med tanker og inputs til Anna Korsgaard Berg, medlem af Hovedbestyrelsen via mail til annaberg@fdf.dk.