FDF Fjelstervang tog hel skole med på lejr

FDF Fjelstervang tog eleverne fra Fjelstervang Skole med på lejr på FDF Friluftscenter Sletten, da skolens lærere skulle på kursus. I alt 200 børn og voksne var afsted. 

14. Apr 2016
Mai Christensen

200 børn, unge og voksne var med, da FDF Fjelstervang tog Fjelstervang med på lejr.
FOTO: Thomas Munch Mouridsen

Den 7. til 8. april var der så godt som mennesketomt på Fjelstervang Skole. Skolens elever var nemlig taget afsted på lejr med FDF Fjelstervang, mens skolens lærere var på kursus. FDF Fjelstervang og den lokale skole havde i samarbejde arrangeret et oplevelsesdøgn på FDF Friluftscenter Sletten, hvor eleverne skulle prøve kræfter med mountainboards, et GPS-løb og en klatrevæg.  

-Vi lavede en aftale med den lokale folkeskole, om at vi skulle lave en lejrskole for dem. Bare én overnatning. Det er første gang, i forbindelse med den nye skolereform, at en kreds tager en hel skole med på lejrskole uden lærere og pædagoger. De var jo selv på tur, siger Thomas Munch Mouridsen, der er leder hos FDF Fjelstervang.  

I alt deltog 200 børn og voksne fra Fjelstervang og omegn i oplevelsesdøgnet på FDF Friluftscenter Sletten. 

Intet vejr er dårligt vejr

Ideen bag lejren var at give eleverne et døgn fyldt med oplevelser i naturen. Til trods for regn og blæst i rigelige mængder, blev hovedparten af lejren alligevel brugt udenfor. Eleverne fra Fjelstervang Skole var da heller ikke i tvivl om, at turen til FDF Friluftscenter Sletten var et sjovt og anderledes afbræk fra den almindelige skoleuge – på trods af regntøj og våde tæer.

-Det har været rigtig sjovt, siger Ida Kristensen fra Fjelstervang Skole, og veninden Cecilie Refshauge stemmer i.

-Det har været fint, men også ret vådt, siger hun.

Hvis man spørger Thomas Munch Mouridsen, om lejren var en succes, tøver han heller ikke. Turen var en stor oplevelse for både børn og voksne. Derfor er endnu en lejr i det nye skoleår også i støbeskeen.

-Man må håbe på solskin når og hvis successen skal gentages næste år, siger lederen.  

Det var med at holde tungen lige i munden, da eleverne skulle køre på mountainboards.
FOTO: Thomas Munch Mouridsen.