Indmeldte instruktører

FDFs hovedbestyrelsehar besluttet, at instruktører på forbundets kurser skal være medlem af FDF.

04. Sep 2015
Christina Gro Hansen

Foto fra instruktøruddannelsen hvor kommende kursusinstruktører uddannes.

Foto: Marianne Hansen

FDFs hovedbestyrelse besluttede tilbage i august 2014, at man skal være medlem af FDF, for at kunne fungere som instruktør på landsforbundets kurser. Kravet er gældende fra 1. august 2015. Instruktører på efterårets kurser er allerede orienteret om dette.

Letter administrationen

Spørgsmålet om medlemskab eller ej rejste sig i forbindelse med et generelt gennemsyn af FDFs kurser. En optælling viste, at i perioden 2013-2014 var der 17,4 % medarbejdere/instruktører på de faste tilbagevendende kurser, der ikke var medlem af FDF. 

- Instruktører er rollemodeller for mange unge FDFere, og derfor er et krav om medlemskab et fint signal at sende til kursusdeltagerne. Derudover er det med indmeldte instruktører langt nemmere at administrere børneattester, og skulle uheldet være ude er FDFs medlemmer dækket af vores ansvar- og ulykkesforsikring, siger administrationschef Morten Frouvne Vincentz.

Der kan dispenseres fra princippet om medlemskab i forbindelse med særlige fagspecifikke kurser. Det er FDFs ledelse, som træffer beslutning om dispensation.