Modet voksede i børn og ledere på ekspeditionsweekenden

I weekenden var børn og ledere samlet til ekspeditionsweekend over hele landet for sammen at forberede sig på sommerens landslejr.

25. Apr 2022
Mia Fanefjord Hansen

Gang i legen til ekspeditionsweekend i landsdel 6.
Foto: Thomas Heie Nielsen

Spirende mod og stor forventningsglæde blev sluppet løs i et sus af fællesskab, da børn og ledere over hele landet skød landslejrens Ekspeditionsweekend i gang fredag aften. I 36 lejre skulle de denne weekend i april sammen øve sig på at være på landslejr med deres ekspedition, skabe stjernestunder og forberede de mange oplevelser, der venter til sommer på Sletten.

Vi øver os sammen

For børn og ledere bød ekspeditionsweekenden blandt andet på en rejse ind i landslejrens temafortælling om Amelias opdagelsesrejse til det eventyrlige kontinent Coratia. Ekspeditionernes mange børn og ledere fik mulighed for at prøve lejrlivet af og styrke deres sammenhold på tværs forud for landslejren. Der var lejrbålsunderholdning, ekspeditionsmøder, andagter om mod, fællessang, hyggelig lederkaffe, leg og løb - og ikke mindst godt samvær mellem børn og ledere. 

- Vi har lært nogle, af de nye sange i March og lejr, prøvet at holde styr på de andre og mødt nye fællesskaber. Det har været rart at teste samarbejdet med vores nabokreds, fortæller Naia Clausen, der selv er leder i FDF Odense Ansgar og tilbragte weekenden på FDF Lejrcenter Vork.

På vej mod landslejr

Med ekspeditionsweekenden er landslejrstemningen for alvor vakt i store og små FDFere, som om under tre måneder samles på Sletten. For 14-årige Tore fra FDF Odense 3 har weekenden betydet, at han nu kender flere af dem, han skal dele landslejrens mange oplevelser med.

- Det har givet flere venner og bedre venskaber med andre på tværs af kredse. FDF er hyggeligt, og flere skulle gå til det, fortæller han.

I de kommende uger er der i kredse, landsdele, udvalg og landsforbund travlt med de sidste forberedelser, inden det hele går løs 6.-15. juli. Følg med på landslejrens hjemmeside og facebookside. Du kan også hente ideer og få landslejr-sparring med andre ledere i facebookgruppen Landslejr 2022 - leder til leder.