Ny FDFer i Global Fellowships bestyrelse

Kim Koch Rasmussen er nyt bestyrelsesmedlem i Global Fellowship.

21. Sep 2022
Jasmin Palander Sørensen
Fra venstre: Camilla Svendsen, Ane Kolby Kristiansen, Kenneth Skytte og Kim Koch Rasmussen.

Fra venstre: Camilla Svendsen, Ane Kolby Kristiansen, Kenneth Skytte og Kim Koch Rasmussen.

I slutningen af august fandt generalforsamling for Global Fellowship sted i Kampala, Uganda. Her blev Kim Koch Rasmussen valgt ind i bestyrelsen, og skal i den næste valgperiode på tre år repræsentere FDF.

For Kim er det vigtigt at styrke relationen til FDFs gode samarbejdspartnere ude i verden.

-Jeg ser frem til at arbejde med at være med til at udvikle stærke medlemsorganisationer rundt omkring i netværket. At bruge de erfaringer jeg har fra FDF, og dele dem med de andre. Jeg ser frem til - med baggrund i det arbejde, vi har lavet i FDF gennem en del år - at inspirere andre medlemsorganisationer til at sætte fokus på unge-inddragelse, og hvordan vi giver unge et større ansvar for deres organisation, fortæller Kim.

 

Stafetten er givet videre

Mens Kim kan fortsætte repræsentationen af FDF i Global Fellowship, skal der lyde en tak til Ane Kolby Kristiansen som aftræder posten efter 9 år.

Selvom hendes seneste valgperiode har været præget af corona - som særligt satte en stopper for aktiviteter, når man ikke kan rejse – oplevede Ane, hvordan webinarer og online møder på sin vis bragte flere af organisationerne tæt på hinanden.

-Det internationale arbejde har altid betydet meget for mig ind i FDF. Det er både det personlige møde med mennesker fra andre lande, som arbejder på andre måde, vi kan lade os inspirere af, og på organisatorisk niveau at være med til at udvikle organisationen til gavn for børn og unge i hele verden, fortæller Ane.

 

På dagsordenen var der vedtagelse af en ny strategisk retning for de kommende år, med en række konkrete handlinger som bestyrelsen kan kigge på. Derudover blev det diskuteret, hvordan man får nye kræfter ind i medlemsorganisationerne under temaet ”Passing the Baton”. FDF afviklede en workshop om verdensmålene, og hvordan vi konkret arbejder med dem i FDF gennem GLOBUS-projektet.

FDFs delegation ved generalforsamlingen bestod desuden af Kenneth Skytte fra Internationalt Forum og Camilla Svendsen fra GLOBUS.

Global Fellowship

Global Fellowship er en sammenslutning af børne- og ungdomsorganisationer og startede i 1963 som en verdensomspændende samarbejdsorganisation af Boys Brigade-organisationer fra hele kloden. Siden er flere medlemsorganisationer kommet til. FDF har været med fra starten, hvor det hed World Conference, og spiller i dag en betydelig rolle i Global Fellowship. 

Læs mere om Global Fellowship

Ane Kolby Kristiansen taler ved generalforsamlingen for Global Fellowship.