FDF har fået ny generalsekretær

Rasmus Agergaard Pedersen bliver ny generalsekretær for FDF.

24. Jan 2018
Christina Gro Hansen

FDFs nye generalsekretær Rasmus Agergaard Pedersen. 

FOTO: Christian Nesgaard

– Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Rasmus Agergaard Pedersen. Rasmus kommer med en bred FDF-erfaring, et stærkt strategisk blik, et dybdegående kendskab til FDFs retning og en værdibaseret tilgang til ledelse - alt det, vi mener, der skal til for at fortsætte den positive udvikling i FDF, siger FDFs formand Jonas Kolby Laub Kristiansen.

Rasmus Agergaard Pedersen kommer fra en stilling som viceforstander på FDF-efterskolen Midtsjællands Efterskole. Forinden har han været ansat som forbundssekretær i FDF Landsdel 7 og organisationskonsulent i FDF.

Den nye generalsekretær er fundet efter en hurtig intern proces.

– Vi stod før jul i en ekstraordinær situation med to samtidige opsigelser fra administrationschef og generalsekretær. Det har derfor ligget hovedbestyrelsen meget på sinde at finde en hurtig afklaring i den givne situation. Vi valgte derfor at opslå stillingen som administrationschef, men at finde en ny generalsekretær i egne rækker. Vi er sikre på, at det er en rigtig god løsning for organisationen, både nu og på sigt, siger FDFs formand Jonas Kolby Laub Kristiansen.

 

Den nye generalsekretær ser frem til at komme i gang med arbejdet.

– Jeg glæder mig til, sammen med de øvrige medarbejdere og frivillige i landsforbundet, at arbejde med at få både FDFs ambition og udviklingsmål til at blive en endnu mere naturlig del af kredsenes virkelighed og arbejde. I forlængelse heraf er særligt arbejdet med at skabe tydelig sammenhæng mellem profil, udtryk og identitet helt centralt, siger Rasmus Agergaard Pedersen.  

Rasmus Agergaard Pedersen har trådt sine barnesko i FDF Ribe, og var, mens han uddannede sig som lærer, leder i FDF Utterslev i København. Efter endt uddannelse arbejdede han som aktivitetsmedarbejder i Brorsons Kirke på Nørrebro, inden han i 2007-2012 blev ansat i FDF. Rasmus bor i Ny Tolstrup ved Lejre sammen med sin kone Jeanette og deres to døtre.  

Den nye generalsekretær har første arbejdsdag 5. marts 2018.