Nye værktøjer: Bedre overblik over møder og løb

Med to simple værktøjer kan ledere nu få et bedre overblik over fremmødet til de ugentlige møder og gøre organiseringen af løb nemmere. 

02. Oct 2017
Mai Christensen
Sådan ser det ud, når man skal krydse af, hvilke deltagere der er mødt op.Når det skal gå lidt tjept med at få sat aktiviteterne til det ugentlige møde i gang, kan det være en udfordring at have

overblikket over, hvem der er mødt op og hvem der mangler. En problemstilling, som Lars Burmølle Andersen, der til daglig er leder i Det Danske Spejderkorps (DDS), om nogen kender til. Derfor har han udviklet en formular, der nemt og overskueligt kan udfyldes, så lederne har et overblik over fremmødet. Formularen, der indeholder kategorierne ”navne, fremmødt og fraværende” er udviklet i Google-drev, der kun kræver, at brugeren har en g-mail.

-Når man har formularen, kan man sende den til sin mobiltelefon. Fremover behøver man bare klikke på fraværende ud for navnene på de børn, der ikke er der. Nederst i formularen er der en knap ved navn Submit. Når man klikker på den bliver alle dagens fremmøde registreret, fortæller han.

Sådan ser det ud, når registreringerne kommer ind i arket - så er det nemt at få sig et overblik.

Også til løb

Men det er ikke bare det ugentlige møde, som Lars Burmølle Andersen vil gøre nemmere. Ved hjælp af formularer og regneark har han fundet en måde at gøre løb mere overskuelige. Han har nemlig lavet en enkelt tilmeldingsformular, som lederne udfylder for de enkelte grupper/kredse. Disse data ryger herefter automatisk ind i et Google-regneark, hvor det er nemt at danne sig et overblik over de tilmeldte patruljer. 

Med formularen her kan deltagerne nemt tilmelde sig - al data kommer efterfølgende ind i et regneark for sig.

Der kan også laves formularer til hver enkelt post, hvor postmandskabet udfylder de enkelte patruljers resultater. Resultaterne for hver post bliver automatisk sendt til et andet regneark, hvor man nemt kan se hver patruljes samlede resultat, og hvor man hurtigt kan se hvilken patrulje, der har det bedste resultat.

Efter at have udfyldt formularen kommer al data over i et regneark, så man nemt kan danne sig et overblik over stillingen.