Oplevelsen af at være mange giver noget helt særligt

Tommy Jørgensen har været en del af postmandskabet til Væbnermesterskabet fire gange. En årligt tilbagevendende begivenhed, der både giver en følelse af at være en del af noget større og at kunne give de mange tusinde deltagere en oplevelse i særklasse, fortæller han.

24. Mar 2019
Mai Christensen
Tommy Jørgensen fra FDF Tvis har været postmandskab til VM fire gange.

Når mange tusinde FDFere samles i København i Kristi Himmelfartsferien til årets finale i Væbnermesterskabet (VM), er det vanen tro med Tommy Jørgensen på deltagerlisten.  FDFeren fra Tvis har nemlig været en fast del af VM’s postmandsskab siden 2013, hvor han første gang fik oplevede følelsen af at få flere tusinde blå skjorter igennem en post på tre dage.

-Det første år var jeg på en af ekstra-posterne, hvor folk først begyndte at komme over middag. Det var et et roligt år, hvor vi havde vi god tid til at stille op og få vendt det hele. Man er mere på, når det er tre dage fra morgen til aften. Men det er fantastisk at møde en masse nye mennesker og tale med mange af de bekendte, man gennem årene får i FDF-regi, fortæller Tommy Jørgensen, der i første omgang valgte at tage afsted, fordi en gruppe unge ledere i kredsen manglede én til postmandsskab for at være dækket ind.

Det blev Tommy, som siden er blevet grebet af VM-ånden i så høj grad, at han også har været sjakleder tre gange. For som han selv siger, skal der ikke så meget til, før han takker ja: Tanken om, at man som postmandskab er med til at skabe gode oplevelser og minder for de mange deltagere, er nok.

-Den største oplevelse har været, når det hele kører på posten. Og at dem der kommer virkelig giver sig 100 procent og er dedikerede. Så går der hurtigt sport i, hvor mange man kan køre igennem - især når der er kø, fortæller han med et smil.

Første gang som patruljeleder

FDFeren fra Tvis er ikke sen til at fremhæve de gode ting ved at tage afsted til VM - uanset hvilken rolle man tager har under de fire dage i hovedstaden. For når mange tusinde FDFere er samlet, bliver oplevelser skabt på en helt anden måde end hjemme i kredsen, mener Tommy.

-Oplevelsen af at være mange giver noget helt særligt. Når man er en forholdsvis lille kreds, som vi er i FDF Tvis, er det en stor oplevelse at være så mange FDFere samlet ét sted. Derfor er det også noget, vi har prioriteret højt i mange år, siger Tommy, der i år har byttet rollen som postmandskab ud med tjansen som patruljeleder.

-Så jeg også kan få lov til at prøve det, afslutter han med et grin.

Finaledelen af Væbnermesterskabet finder igen i år sted i hovedstaden i Kristi Himmelfartsferien.

Foto: Thomas Heie Nielsen