”FDF skal være FDF - både i udtryk og indhold”

Der skal være sammenhæng mellem det FDF står for, og hvordan FDFerne ser ud. Det gav landsmødet lørdag hovedbestyrelsen mandat til at arbejde videre med. 

19. Nov 2016
Mai Christensen

FOTO:

Thomas Heie Nielsen

-FDF skal være FDF - både i udtryk og i indhold.

Sådan lød det, da FDFs formand indtog landsmødets talerstol for at behandle hovedbestyrelsens forslag om at skabe tydelig sammenhæng mellem FDFs profil, udtryk og identitet. Ifølge Jonas Kolby Laub Kristiansen kan der nemlig sættes spørgsmålstegn ved, om der er sammenhæng mellem det FDF gør, og den måde FDFerne ser ud på.

-Vi vil gerne starte en proces: Hvordan skulle FDF se ud, hvis vi tager udgangspunkt i ambitionen? Hvorfor lyder et forpligtende fællesskab, og hvordan viser man et ståsted?, spurgte han ud i salen.

Men hvad så?

Forslaget skabte stor trafik til salens talerstol. Her var hovedparten af talerne ikke blege for at understrege, at der er en kløft mellem det FDF, organisationen selv ser og det FDF, omverdenen ser.

-Det er et stort problem i FDF, at vi egentlig ikke rigtig ved, hvad vi er. Vi bliver nødt til at starte, hvor vi er i dag: Vi skal spørge den enkelte leder, hvor vedkommende er. Det er på tide at finde ud af, hvem vi vil være, og hvordan vi viser det – der er et miskmaks i dag, understregede Sune Lohse, der er kredsleder i FDF Måløv.

Et synspunkt, der også blev understreget af ungdomsrepræsentant Magnus Søndergaard.

-Vi har snakket om, at vi ofte har svært ved at forklare, hvad FDF er. Vi synes, det er en rigtig god ide, at FDF får sin egen identitet, sagde han.

Landsmødet gav hovedbestyrelsen mandat til at arbejde videre med forslaget.