Styregruppen til kredsstart er fundet

Styregruppen skal de næste fem år arbejde for, at kredsstart skaber nye kredse, og at projektet integreres i FDFs kultur over hele landet.

05. Mar 2021
Ida Sofie Kristensen

Foto: Magnus Dahl Jensen

Der er områder af Danmark, hvor børn og unge ikke kan være en del af vores fællesskab - simpelthen fordi, der ikke er en FDF-kreds. Det skal vi have lavet om på, så flere børn og unge kan inviteres ind.

Sådan lød budskabet i hovedbestyrelsens landsmødeforslag om at sætte et nyt projekt i gang i FDF, hvor alle skal arbejde for, at vi får skabt flere kredse i FDF, så flere får muligheden for at blive FDFere.

Landsmødet stemte forslaget igennem, og siden da har hovedbestyrelsen arbejdet med en udviklingsplan for projektet samt opfordret alle, der havde engagement i projektet, til at ansøge om at blive en del af styregruppen.

Top-engagerede folk

Formanden for styregruppen, hovedbestyrelsesmedlem Christian Bjerre, var begejstret for ideen om at invitere åbent ind til arbejdet i styregruppen: 

- Der er ingen tvivl om, at hvis vi skal lykkes med at få integreret kredsstart som et fælles begreb og et ansvar, vi tager sammen i FDF, så skal vi have top-engagerede folk med – og det er jeg meget glad for at kunne fortælle, at vi er lykkedes med at finde! Ansøgningerne til styregruppen er kommet i en lind strøm, og vi er glade for nu at kunne præsentere en styregruppe for kredsstart, fortæller Christian Bjerre. 

Styregruppen kommer således til at bestå af følgende medlemmer: 

  • Laura Visbech (FDF Vesterbro)
  • Kasper Alveen (FDF Alsønderup)
  • Jan Olav Skogøy (FDF Aarhus Musikkreds)
  • Jens Greve Mikkelsen (FDF Nørager)
  • Anna Korsgaard Berg (hovedbestyrelsen)
  • Christian Bjerre (hovedbestyrelsen, formand for styregruppen)
  • Anna Buur Vistesen (udviklingschef i FDF)

 

Kasper Alveen FDF Alsønderup, der er med i den nye styregruppe ser frem til arbejdet.

- Jeg kan virkelig godt se behovet for kredsstart. Og så er det jo bare virkelig fedt at få lov at være med til at løfte et virkelig vigtigt stykke arbejde i FDF, siger Kasper Alveen. 

Forskellige kompetencer

Hovedbestyrelsesmedlemmerne Anna Berg og Christian Bjerre, som er med i styregruppen, har fra start haft et stort ønske om at skabe en styregruppe bestående af FDFere med både forskellige kompetencer og forskellige geografiske tilhørsforhold. Håbet er at skabe de bedste betingelser for det forestående arbejde.

Styregruppen skal de næste fem år arbejde for, at kredsstart skaber nye kredse, men også for, at tanken om kredsstart bliver integreret i FDFs kultur og herved bliver naturlig for FDFere over hele landet – på lige fod med f.eks. FDFs uddannelsestilbud og landslejren.

Styregruppen starter deres arbejde allerede i marts, og ønsker man at komme med input til arbejdet, kan styregruppen kontaktes på flerekredse@fdf.dk