100 ledere på Lederkursus i weekenden

100 ledere fra 15 forskellige kredse brugte en lørdag på online lederkursus

26. Apr 2024
Stina Lykke Hyllested Volf
Foto: Kasper Henriksen

I weekenden satte mere end 100 ledere fra 15 forskellige kredse sig til rette foran skærmen til FDFs årlige lederkursus, der denne gang blev afholdt online. Hver deltagende kreds havde på forhånd udvalgt to af de seks udbudte moduler. Formatet for det online lederkursus var, at lederne fra hver kreds skulle samles lokalt, mens oplægsholderne tonede frem på skærmen. Det gav mulighed for en hyggelig lederdag, hvor det faglige program var planlagt på forhånd.

 

I FDF Hedehusene deltog to ledere, hvor den ene var Søren Hvidberg Pedersen, var først lidt ærgerlig, da det blev meldt ud, at kurset skulle holdes online. Han ville hellere have været til lederkursus på Sletten og mødtes med andre FDFere ansigt til ansigt, men det online lederkursus endte alligevel med at kaste meget ny inspiration og nogle konkrete idéer af sig.

 

Nye vinkler og konkrete idéer

Søren Hvidberg Pedersen og hans medleder deltog på lederkurset i modulet Rekruttering af flere voksne med foreningsudvikler Simon Fauerskov som underviser. De to ledere havde allerede i efteråret haft et oplæg i kredsen om rekruttering af flere voksne, så de havde i første omgang fravalgt modulet i denne omgang til fordel for et modul om kredsens fortælling. De endte alligevel med at deltage i modulet om rekruttering, på grund af en aflysning. 

 

- Det var meget inspirerende, og selvom vi lige har været igennem det, så var der flere nye vinkler og konkrete idéer. Stemningen blev godt løftet igen, siger Søren Hvidberg Pedersen.

 

I dagens andet modul måtte de to ledere fra FDF Hedehusene konstatere, at de faldt udenfor modulets målgruppe, så på trods af at stort forarbejde fra oplægsholderen, gav denne del af lederkurset ikke så stort udbytte for dem. Det ændrer dog ikke på, at FDF Hedehusene kommer til at deltage i lederkurset igen, uanset om det bliver afholdt online eller fysisk.

 

- Jeg håber, at vi kommer til at mødes til et fysisk kursus, hvor vi kan sparre med andre FDFere fra hele landet. Men vi er efterhånden blevet ret skrappe til onlinefacilitering, og der kan sagtens være mange flere onlinekurser og webinarer i FDF. Flere af modulerne fra lederkurset kan helt sikkert også gentages, slutter Søren Hvidberg Pedersen.