En syngende succes: 200 til sangaften i netværket

Med udgivelsen af March og lejr 2024 er der skabt musikalske minder i hele landet.

27. Apr 2024
Julie Søndergaard
Legesang satte gang i stemningen i Brorsons Kirke.

Legesang satte gang i stemningen i Brorsons Kirke. Foto: Tobias Bro Klindt

Mange netværk og landsdele i FDF har igen i år afholdt stemningsfyldte musikaftner i forbindelse med udgivelsen af March og lejr 2024. Det var blandt andet tilfældet, da Kalvebod-Fælled Netværk havde inviteret til Sing In i Brorsons Kirke i København onsdag d. 17. april. Det blev en livlig aften med over 200 deltagere fra syv forskellige kredse.

Stemningen var høj, når bandet spillede op til sang. Foto: Tobias Bro Klindt

Flere kredse i netværket var gået sammen om at arrangere denne musikalske aften for københavnske FDFere. FDF K 2 havde sidste år lavet sit eget Sing In, men ville i år invitere flere ind i det musikalske fællesskab. Det mødte heldigvis glædelig opbakning i netværket, hvor syv ledere fra tre forskellige kredse var med til at planlægge aftenen. Det handlede for dem især om at sammensætte et program og koordinere opgaver:

 

- Vi kendte nogle i netværket, der kunne spille musik, og andre der kunne stå for de mere praktiske ting til aftenen. Det har været en rigtig god oplevelse at arbejde på tværs af kredse, siger Sofie Dammeyer, leder i FDF K 2

 

Det var en aften, hvor musik og tro gik hånd i hånd, da de over 200 deltagere fyldte Brorsons Kirke på Nørrebro med tonerne fra nye som gamle sange fra March og lejr, og den lokale præst Nikolaj Stubbe Hørlyck sluttede aftenen med en andagt.

 

- Brorsons Kirke har heldigvis gode faciliteter til rytmisk musik. Stemningen var høj blandt både børn og ledere. Det var tydeligt, at mange havde glædet sig til at synge sammen, så alle var i godt humør fra start til slut, fortæller Sofie Dammeyer.

Sognepræst Nikolaj Stubbe Hørlyck sluttede aftenen med en andagt. Foto: Tobias Bro Klindt

Arrangementet var for alle aldre, og det kan være en udfordring at sammensætte et sangprogram, der gør alle lige begejstrede. På sangaftenen forsøgte de at blande sange for store og små, for eksempel den nye Da Sille prikked’ til mig (nr. 83) og Væbnermesterskaberi (nr. 32). Derudover havde de også flere legesange på programmet, og på den måde blev alle deltagere aktiveret på forskellig vis. Mange af kredsene havde ikke på forhånd lært de nye sange i March og lejr, så arrangementet gav også anledning til at få sunget dem:

 

- Flere kredse gav udtryk for, at de ikke har nogle i kredsen, der kan spille instrumenter, så det kan være svært at lære de nye sange. Derfor er det dejligt med et arrangement, hvor de kan lære dem, samtidig med at alle får en god musikalsk oplevelse, siger Sofie Dammeyer.

Brorsons kirke blev fyldt med god musik en onsdag i april. Foto: Tobias Bro Klindt

Sofie peger yderligere på, at musikken skal leve i fællesskabet mellem kredsene, hvis den generelle begejstring for musik skal gives videre til vores børn og unge. At samles om musikken i netværket giver et større ejerskab og en stærkere tilslutning, fordi den geografiske nærhed og kendskabet til hinanden gør den fælles planlægning mere overskuelig. 

 

- Jeg håber, at vi næste år kan gentage Sing In-succesen sammen i Kalvebod-Fælled Netværk.