Nu spreder FDF Svanninge-Faaborg leg ud over landets grænser

Med en Go Play-stander ved byens havnebad er FDF Svanninge-Faaborg klar til at give byens indbyggere og turister en leg eller to med på vejen. Standeren er en god og nem måde at gøre opmærksom på FDF, mener kredslederen 

12. Sep 2017
Mai Christensen

Til årets udgave af Legens Dag var FDF Svanninge-Faaborg rykket ned til byens havnebad, hvor Go Play-standeren også er placeret.

FOTO Mads Rasmussen


-Vi har aftalt med kommunen og turistkontoret, at vi skal have oversat legekortene til tysk, engelsk og hollandsk inden foråret, så vi i hele turistsæsonen kan have legekort på fire sprog. Vi har rigtig mange turister i området, og vi vil gerne bidrage til, at de også kan lege og føle sig endnu mere velkomne, når de holder ferie omkring Faaborg. 

Sådan lyder det fra Mads Rasmussen, der er kredsleder i FDF Svanninge-Faaborg. Den sydfynske kreds har opsat den såkaldte Go Play-stander ved byens havnebad - . Standeren er et system, der har plads til en række kort, som hver især har en leg på bagsiden – lige til at tage med. I alt er der opsat 15 standere fordelt på 14 byer over hele landet.

At forbipasserende bare kan tage en leg med sig, gør derfor, at Go play-standeren ikke kræver andet af den enkelte kreds end en opfyldning engang imellem. Noget Mads Rasmussen fremhæver som en klar fordel.

-Det bedste ved Go Play-standeren er, at den hele tiden er der. Vi er ikke afhængige af, at en af lederne skal stå standby. Og så er det fedt, når man begynder at snakke med folk omkring den, at de så siger: “hvor er det dejligt I har så stor fokus på leg, og at I samtidig beder de voksne om at lege med”. Men den fedeste ting set fra vores synspunkt er helt klart placeringen. Den kunne vi ikke have fået meget bedre, siger han og fortæller, at hele kredsen har støttet op omkring projektet. Senest har kredsen afholdt sit Legens Dag-arrangement ved Go Play-standeren.

-Jeg syntes, at kredsen har været positiv omkring hele forløbet. Børnene var aktive på Legens Dag, hvor vi indviede den og var gode til at få dem, der gik forbi med i legen og fik forklaret, at næste gang de skulle holde en børnefødselsdag, så kunne de jo lige smutte omkring vores stander og tage en leg med hjem.


En måde at skabe synlighed på

Mads Rasmussen mener, at der er flere fordele ved at have en Go Play-stander i byen. Samtidig med, at den kan sprede leg, er det også en unik mulighed for at sprede kendskabet til FDF og kredsen.

-Når man snakker FDF, ved Faaborg ikke rigtig helt, hvad det går ud på, og vi har måske ikke været gode nok til at vise, hvad FDF også er, siger Mads Rasmussen, der er kredsleder i FDF Svanninge-Faaborg.

Derfor planlægger kredsen at være til stede ved legestanderen, når der er arrangementer ved havnebadet – ligesom forbipasserende nemt kan lære FDF Svanninge-Faaborg mere at kende, hvis de kaster et blik på standeren.

-Vi har valgt at fjerne den ene af legene og sætte et kort i som handler om vores egen kreds. De kort forsvinder ligeså hurtigt som legekortene - så jeg håber, at vi kommer til at se en effekt af det på vores medlemsliste, men det var ikke det, der er formålet eller tanken med standeren, da jeg sagde til den, afslutter han.

FDF Svanninge-Faaborg har sat Go Play-standeren op ved byens havnebad - en god placering, hvor også mange turister kommer forbi.

FOTO: Mads Rasmussen