FDF Havdrup klar til løb for hele byen

Lørdag den 2. juni er ikke en helt almindelig dag i Havdrup. Her står den lokale FDF-kreds for andet år klar til at skyde årets Familieløb i gang. En begivenhed, der samler hele byen og som har givet kredsen skulderklap fra borgerne.

02. May 2018
Mai Christensen

Alle kan være med, når FDF Havdrup endnu en gang står bag Havdrup Familieløb.

FOTO: FDF Havdrup

Forældre med barnevogne, hunde i snor, børn på cykler og løbeglade motionister. Det er en broget flok, der kommer til at stå klar til start, når Havdrup Familieløb løber af stablen den 2. juni. Her handler det nemlig ikke om at komme først, men om at have en god dag og en god oplevelse, lyder det fra arrangøren bag, FDF Havdrup.

-Havdrup familieløb blev et løb, da det er nem måde for alle at deltage. Det er lagt op så du kan deltage som du er. Det er bevidst lagt op til, at tidtagning foregår efter eget ur – der er ingen tidsvindere, fortæller Torsten Alveen Schmidt fra FDF Havdrup.

Kredsen regner med, at løbet i år når op på 200 deltagere.

En logistisk udfordring

Havdrup Familieløb blev en realitet, efter kredsen havde brygget på forskellige ideer og ønsker over længere tid. Men løbet viste sig alligevel at være et stort arbejde, da kredsen selv stod for en stor del af arbejdet, bla. opsætning af ruter.

-Sidste år havde vi alliereret os med den lokale motorcykelklub, som stod for en del af det praktiske på selve dagen: vagt ved krydsning af veje, forplejning i målområdet osv. I år har vi inviteret byens øvrige foreninger forbi, så de kan vise hvad de kan og laver, siger FDFeren om den store arbejdsindsats kredsen har leveret.

Det store arbejde har da også båret frugt. Kredsen har udelukkende fået positiv respons fra byens borgere, der synes, det er skønt med et hyggeligt arrangement, hvor alle kan være med.

-Selve Havdrup Familieløb har ikke givet nogen direkte medlemmer, men det har givet PR og god,  positiv omtale af FDF, afslutter Torsten Alveen Schmidt