Byd velkommen til FDF Solsiden

FDF Solsiden blev stiftet den 2. november, og med den nye kreds kan børn i Nørresundby nu også finde en plads i FDFs fællesskab. 

11. Nov 2022
Rasmus Lind

Over de sidste par måneder har forbipasserende mødt flere glade børn end sædvanligt i området omkring Kirkens Hus i Nørresundby. Her har FDF Solsiden nemlig holdt de første børnemøder, og onsdag den 2. november blev kredsen officielt stiftet.

Cecilie Sørensen, der sammen med Nikolaj Vinter Sørensen er kredsleder i den nystartede kreds, har været med til at formulere ambitionerne for den nye kreds siden den første tanke opstod tilbage i sommeren 2021.

- Undervejs i arbejdet med at starte FDF Solsiden har vi i gruppen af initiativtagere formuleret nogle værdier for vores nye kreds. Vi har fjordpark, skov, multibane, legepladser og meget andet inde for fem minutters gang, og det er vigtigt for os at bruge byrummet aktivt til spændende aktiviteter for børn og unge, siger hun.

Flere skal møde FDF

Cecilie Sørensen peger på, at det fra begyndelsen har været en del af ambitionen for den nye kreds, at flere børn og unge får mulighed for at blive en del af FDF. 

- Da Nikolaj og jeg stod foran at flytte til Nørresundby i sommeren 2021, snakkede vi om, at der ikke var en FDF-kreds her i sognet. Derfor gik vi i gang med det indledende arbejde sammen med Kathrine Fischer, der både er FDFer og præst i kirken heroppe. Det har været vigtigt for os, at vi kan bidrage til, at flere børn og unge får mulighed for at gå til FDF, uanset hvor de bor, siger hun.

En særlig del af ambitionen i den nye kreds er også, at de holder hinanden op på at lave FDF for de børn, der har lyst til at være med. Dermed fokuserer de først og fremmest på kvaliteten og mindre på, at kredsen skal vokse sig stor.

- Jeg er stolt af, at alle lederne har en god indstilling til at fokusere på de børn, der møder op, uanset hvor mange det er, siger Cecilie Sørensen.

Stor lokal opbakning

Under hele processen fra idé og frem til stiftelsen har initiativtagerne til kredsen oplevet stor og vigtig støtte fra en hel række parter, lige fra teamet bag kredsstart-projektet til kirken og det øvrige lokalsamfund.

- Når vi som ledere kommer i Kirkens Hus kan vi mærke, at de andre frivillige omkring huset er glade for, at FDF er kommet til. Og den samme imødekommenhed har vi også mærket fra Aalborg-netværket, som allerede har tilbudt os hjælp med kasserer-arbejdet, lån af udstyr og udformning af en lederhåndbog. Generelt er vi virkelig hurtigt blevet en del af det lokale foreningsliv, siger Cecilie Sørensen.

FDF Solsiden har ved stiftelsen syv børn mellem 0. og 3. klassetrin, som deltager stabilt, og de forventer at tallet lige så stille vil vokse. Der er allerede nu for få fritidstilbud i Nørresundby, og da den nye bydel Stigsholm med 7.500 nye beboere udvikles over de kommende år, vil der kun blive større grundlag for en FDF-kreds i området.

 

På landsmødet den 18.-20. november vil det være muligt at besøge kredsstart-projektet i udstillingsområdet og høre mere om de mange igangværende initiativer.