Forskere efterlyser erfaringer med teknologi og naturoplevelser

Projektet Naturlig teknik: Har du erfaring med apps eller anden teknologi, der bruges til naturoplevelser?

23. Apr 2018
Christina Gro Hansen

Foto: Per Speedy

Forskningsprojektet Naturlig Teknik skal over de næste 5 år undersøge, hvordan børn og unge bruger teknologi, som apps og sociale medier i forbindelse med naturoplevelser. Målet er, at få flere børn og unge ud i naturen og at give teknologiudviklere mere viden om, hvad der virker i praksis. Vi vil derfor være i tæt dialog med børn, unge, lærere, naturvejledere, spejderledere, naturparkforvaltere og udviklere mv. gennem dialoger, feltstudier, ekspertpaneler, workshops, gratis e-rapporter med videre, for at holde os opdateret på praksisbrug og på de erfaringer, der gøres i hele landet.

Hjælp projektet på vej

I første del, der løber i 2018, undersøges, hvad der lige nu findes af forskellige slags teknologi som bruges af børn og unge i naturkontekster. Både på den brug der faciliteres af voksne, på de aktiviteter som børn og unge laver på eget initiativ, og stiller skarpt på, hvordan teknologier i udvalgte naturtilbud, som national- og naturparker bliver brugt af børn og unge, og hvad der mobiliserer dem til flere naturoplevelser.

Gode aktivitetsideer der kan deles

Forskerne er interesseret i brug af apps, sociale medier eller anden teknologi som droner, og det kan både være til brug for så forskellige aktiviteter som leg, læring, samvær, hygge, fordybelse, bevægelse og afslapning. Har du nogle gode natur-teknologi aktiviteter, så kan du dele dem og dermed inspirere andre ved at sende dem til dette idekatalog, som er offentligt tilgængeligt.

Kontakt

Projektet deler viden på naturligteknik.dk, der vil også være workshops, bruger/ekspertpaneler og gratis e-rapporter. Vil du gerne i dialog, så skriv på naturligteknik@edu.au.dk