Ny, ung kredsleder: Der er så mange, som står klar til at hjælpe

Så længe man er klar til at række ud og bede om hjælp, er det intet problem at være ung, uerfaren kredsleder. Tværtimod, lyder det fra 21-årige Frederikke Ivø, der er kredsleder i FDF Nykøbing Falster.

29. May 2019
Mai Christensen

Selv om 21-årige Frederikke fra FDF Nykøbing Falster langt fra er en uerfaren FDFer, var det alligevel med en smule skælvende ben, at hun i november sidste år takkede ja til opgaven som kredsleder. Til trods for, at den unge FDFer har mere end 14 års FDF-erfaring, er forældrekontakt, bestyrelsessamarbejde og budgetter alligevel nyt, uudforsket terræn. Hun er dog ikke i tvivl om, at hendes unge alder også bringer fordele med sig.

-Jeg har nemmere ved at forstå de unge ledere og assisterne, fordi det ikke er særligt mange år siden, jeg var i deres sted. Så jeg ved udmærket godt, hvad de går og tumler med. Det giver noget særligt at kunne tale sammen som jævnaldrende, siger Frederikke Ivø og fortæller, hvordan de postive sider af rollen som kredsleder har være dominerende.

Til gengæld har udfordringerne og begrænsningerne vist sig hovedsageligt at være til stede i hendes eget hoved – og ikke i kredsens virkelighed. Blandt andet frygtede Frederikke, at hendes ”ja tak” til rollen som kredsleder ville betyde et farvel til venner i den unge lederflok.

-Jeg var bange for, at jeg ville miste venner, hvis jeg indimellem var nødt til at være den sure, bestemte, kredsleder. Og så kan jeg nogle gange godt være lidt bange for, hvad forældrene vil sige og tænke, hvis jeg kommer med en bemærkning eller en lille løftet pegefinger. Jeg har jo ikke børn selv eller er ”rigtig” voksen.

Hjælp fra andre

Hvis der er én ting, som Frederikke Ivø tager med fra sit første halve år som kredsleder, er det, at man ikke skal være bange for at række ud og bede om hjælp. Fra dag ét har hun oplevet, hvordan både kræfter i kredsen har budt sig til og taget fra – og hvordan et stærkt netværk har hjulpet hende på vej.

-Jeg har et super fedt netværk af kredsledere, der har været det i mange år, som jeg kan skrive til og trække på. Og så er der selvfølgelig også en masse i kredsen, som med glæde hjælper, for jeg er sådan en type, der gerne deler opgaver ud, siger hun og fortsætter:

-Det har været spændende, og jeg er stadig i fuld gang med at lære. Jeg skal stadig lære helt at jonglere tingene, for jeg er også studerende, og  jeg kan jo heller ikke undvære at være leder for mine puslinge og tumlinge, afslutter hun.