800 ledere har skudt landslejrkurset i gang

Fredag mødtes 800 ledere fra hele landet til FDFs Landslejrkursus på Friluftscenter Sletten. I weekenden skal de sammen tage hul på planlægningen af den landslejr, der næste sommer skal give 12.000 børn og unge fælles oplevelser og stjernestunder i massevis.

17. Sep 2021
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Thomas Heie Nielsen

- Nu kan vi være sammen igen, og nu kan vi få landslejren til at lette! 

Sådan lød ordene fra landslejrchef Simon Stagis, da han fredag aften bød 800 FDF-ledere fra hele landet velkommen til årets Landslejrkursus. Og både sæbebobler, sangstemmer og landslejrdrømme lettede efterfølgende i hundredevis i samlingsteltet på Sletten, hvor deltagerne de kommende to dage skal udforske temaet mod og tage hul på planlægningen af stjernestunder for små og store på landslejren 2022.

En opdagelsesrejse venter

I weekendens løb skal de deltagende FDF-ledere udforske og udvikle den temaramme, som FDF Landslejr 2022 skal foregå i. Under temaet ‘mod’ skal børn, unge og voksne næste sommer sammen på en eventyrlig opdagelsesrejse i et fantasifuldt univers for at udforske både deres eget og hinandens mod. Tanken med temarammen er at åbne 'mod' og andre store begreber op for børnene på en legende og kreativ måde. 

- Hvad der udfordrer os og kræver mod i os mennesker er meget forskelligt. Modet kan boble frem inde i os selv, eller vi kan få det fra hinanden, når vi sammen træder ud på usikker grund. Børnene skal opleve, at mod findes i mange former, forklarer Simon Stagis, der sammen med de frivillige i FDFs landslejrudvalg står i spidsen for planlægningen af landslejren.

Verdensmestre i at opbygge mod

Landslejrchefen glæder sig til de mange værdifulde snakke og refleksioner, som landslejrkursets deltagere skal dele med hinanden i løbet af weekenden. Og efter et års udskydelse af landslejren (grundet corona) er FDF-lederne mere end klar til at tage hul på planlægningen frem mod næste sommer.

- Ledere er verdensmestre i at opbygge mod i andre mennesker. De har blik for modet i børnene og i de andre ledere. På kurset får de mulighed for at dele den viden og sammen skabe de oplevelser, de vil give børnene, når vi mødes på landslejr, siger Simon Stagis.

Ud over at lege sig ind i landslejrens univers skal lederne undervejs deltage i forskellige kursusmoduler, ligesom de skal lære og synge den nye landslejrsang for første gang. Lørdag aften gæster foredragsholder og TV-vært Mikkel Beha Erichsen landslejrkurset for at fortælle om det mod, han og hans familie finder frem, når de sejler verdenshavene tynde.