Unge danser og griner sig ind i fællesskabet på seniorfestivalen

1.600 unge fra hele landet samles til seniorfestival på en åben mark i Sønderjylland

08. Sep 2023
Rasmus Lind

Foto: Henrik Barfoed Larsen

Jubelbrølet bølger gennem de 1.600 unge FDFere på festivalpladsen. Beatet rykker rytmisk i det danseglade publikum, og det første hit skruer feststemningen endnu et par grader op. Jimilian har indtaget hovedscenen på FDF Seniorfestival.

Sådan er forventningen til FDF Seniorfestival, der i weekenden den 8.-10. september afholdes på Kongeådalens Efterskole i Sønderjylland.

Stærke fællesskaber

Festivalchef Jakob Fauerskov glæder sig til en ungdomsfestival, som nu i mere end 30 år har samlet unge om festlige oplevelser i et stærkt fællesskab, hvor hver enkelt vokser og lærer sig selv lidt bedre at kende.

- Vores festival handler først og fremmest om fællesskaberne. Når de unge samles til koncert med Jimilian og Skinz eller nogle af de mange FDF-bands, til fællesgrin med stand up-komiker Eva Jin og til vild hoppefest med DJ David Egebjerg, mærker de det store fællesskab. Og når de slænger sig sammen i en eftermiddagslur på græsset, eller besøger nogle af de mange andre aktiviteter med et par venner, udfoldes de helt nære, små fællesskaber, siger han.

Som noget specielt på festivalen får lokale bands med unge FDFere mulighed for at spille på samme scene som de store stjerner. Det giver et enormt boost af selvtillid, når fire 15-årige, der har spillet sammen i et år, får samme bifald som rutinerede kunstnere med mange hundreder koncerter bag sig.

Et frirum i ungdomslivet

FDF Seniorfestival kan noget helt særligt, fordi den giver de unge et fristed i en travl og hektisk hverdag med mange krav. I løbet af festivalweekenden kan de bare være til og være sammen.

- Unge bliver mødt med mange forventninger, og de får masser af invitationer til andre fester. Derfor er det vigtigt for mig, at vores festival kan give dem en fest, hvor de lægger facaden og danser løs til langt ud på natten. Hvert eneste år fortæller kunstnerne, der spiller her, hvor overraskede de er over den vilde stemning, og det er vi også selv stolte over, siger Jakob Fauerskov.