FDF-gnisten kom tilbage: Ung FDFer vinder pris

Benjamin Dahl Folkmann fra FDF Allerød har fået FDF-gnisten tilbage ved at være senior i FDF Skovlunde samtidig med, at han er leder i sin ”gamle” kreds. Nu har han modtaget en pris for sit FDF-arbejde. 

20. Apr 2017
Mai Christensen
FOTO: Emil Amundsen

- Jeg elsker at være leder i FDF Allerød og har et rigtig godt bånd til alle der, men jeg savnede at være senior og bruge tid med nogen på min egen alder.

Sådan lyder det fra 16-årige Benjamin Dahl Folkmann, der netop har modtaget "Spejdernes minilederpris" i Allerød for sit ugentlige arbejde hos FDF Allerød. Den unge FDFer har valgt at supplere ledertjansen i FDF Allerød med seniormøder 23 kilometer mod syd – hos FDF Skovlunde. Et valg, der har givet ham FDF-gnisten tilbage. 

- Der var ikke nogle seniorer i Allerød. Jeg kendte en i FDF Skovlunde, der var rigtig glad for det, så jeg tænkte, at det var en god løsning at blive senior der. Jeg var egentlig lidt træt af FDF, så det var det, der fik mig til at blive, siger Benjamin Dahl Folkmann, der har været FDFer i 10 år.

Og spørger man den unge FDF, er han ikke i tvivl om, at en fod i to kredse er en positiv ting: Han får nemlig rygsækken fyldt med værktøjer begge steder.

- Jeg får inspiration af at tage til seniormøderne i FDF Skovlunde. Det kommer der tit ideer til møder i FDF Allerød ud af. Jeg har jo nok fået glæden ved FDF tilbage. Jeg vil gerne holde fast i seniorgruppen, så måske ender det med, at jeg bliver leder i begge kredse, siger han.

Vil ikke tømme nabokredsene

Anna Korsgaard Berg, der er leder i FDF Skovlunde, understreger, at det har været vigtigt for kredsen ikke at tage seniorer fra de omkringliggende kredse.

- Vi har haft ret mange diskussioner til ledermøderne om, hvorvidt vi skal sige ja til de seniorer fra andre kredse, der spørger, om de må være med hos os, fordi vi netop ikke vil tømme nabokredsene for lederkræfter på sigt, siger hun og understreger, at de interesserede seniorer derfor stadig skal være tilknyttet deres ”gamle kreds”:

- Vi har derfor holdt ved, at de som udgangspunkt fortsat skal være ledere i deres egne kredse - og det må man da sige er lykkedes i dette tilfælde, afslutter Anna Korsgaard Berg.

FDF Skovlunde har fire seniorer, der bor udenfor postnummeret.