FDF Kgs. Lyngby giver den gas med "skod"-engagement

7000 indsamlede cigaretskodder blev det til, da FDF Kgs. Lyngby som løsning på en VM-opgave teamede op med en lokal kunstner og gjorde en indsats for miljøet.

30. Apr 2019
Mai Christensen
Sammen med en kunstner, der laver værker af cigaretskodder, indsamlede FDF Kgs. Lyngby 7000 skodder.

Selv om cigaretskodder i tusindvis og et almindeligt FDF-møde ikke just rimer på hinanden, var de små stykker affald alligevel omdrejningspunktet, da FDF Kgs. Lyngby skulle løse Væbnermesterskabets opgave om samfundsengagement. På halvanden time fik kredsen indsamlet 7000 skodder i samarbejde med en lokal kunstner, der bruger skodderne i sine kunstværker til at sætte fokus på miljø og klima.

-Som løsning på opgaven om samfundsengagement ville vi gerne have en aktivitet, der satte fokus på klimaet. Og fordi det altid er fedt at være ude og møde andre ildsjæle, var det meget oplagt at tage kontakt til Bodil Fosgaard, der er "skod"-kunstner, fortæller væbnerleder, Casper Ormstrup.

-Vi synes, at vi som borgere har pligt til at engagere os i omverdenen og dens problemer. For eksempel fandt vi ud af, at skodder indeholder over 4500 kemikalier, som ender i naturen. Børnene var i hvert fald forundret over, at folk smed så mange skodder - lige ved siden af skraldespande, tilføjer medleder Morten Mortensen.

Samarbejde udvider horisonten

Til trods for, at væbnerlederne hele tiden havde haft et ønske om at bruge opgaven til at sætte fokus på klima og miljø, var det først da de hørte om Bodil Fosgaard i radioen, at de fik ideen om at stable et samarbejde på benene.

-Det var oplagt at tage ud og samle skodder i samarbejde med hende og hjælpe med et kunstværk. Bodils projekt er spændende, fordi det ikke kun er oprydning, men det har også en forebyggende funktion. Når hun laver sine provokerende skod-kunstværker rundt om ørene på de selv samme folk som smidder skodderne, får det folk til at reflektere og forhåbentlig ændre adfærd, afslutter væbnerleder, Anders Jaksland. 

Patruljerne fra FDF Kgs. Lyngby samlede de mange skodder som løsningen på VM's opgave om samfundsengagement.