FDF Seniorfestival skydes i gang om 4 uger – skal du med?

Weekend-lejren er populær hos seniorvæbnerne og seniorer.

14. Aug 2019
Christina Gro Hansen

Nedtællingen til årets festival er begyndt.

Tilmeldingerne til FDF Seniorfestival vælter ind i de her dage. Der er nemlig kun fire uger til festivalen starter, og skal man tro formanden for udvalget bag, så bliver det den bedste festival nogensinde. Og noget tyder på, at det kan blive til en rekord. Aldrig før har så mange nemlig været tilmeldt på nuværende tidspunkt. Så det er en stolt og forventningsfuld festivalformand vi tager en snak med.

Mange har tilmeldt sig, men kan man nå det endnu?
- Ja, sagtens! Der er sidste tilmeldingsfrist den 2. september, så der er tid endnu. Kredsopstart er jo lige om hjørnet og her står lederne klar med info om festivalen. Og så er det vigtigt at sige, at Seniorvæbnerne også må deltage. De bliver nogle gange glemt, fordi det hedder Seniorfestival. Derudover har nogle landsdele arrangeret fællestransport og fælleslejr, for FDFere uden ledere, fortæller Jakob Fauerskov, formand for FDF Seniorfestival.

Musik og meget andet

- FDF Seniorfestival afholdes hvert andet år og er et brag af en weekend-lejr med ca. 1.200 unge FDFere. Weekenden er fuld af musik, aktiviteter, fællesskab og oplevelser, hvor overblikket skabes via festivalens app. Der er noget både til de, der vil feste, de der vil hygge, og de der vil opleve. Til forskel fra andre lejre kan du nemlig selv vælge, hvad du vil lave. Det hele foregår på markerne omkring Kongeådalens Efterskole, som er en fantastisk medarrangør af lejren, fortsætter han.

Besøg fra danske stjerner

- Koncertprogrammet er tætpakket med FDF-bands, og faktisk har vi aldrig haft så mange bands, som i år. Og det kombineres med det bedste fra stand-up og musikgenren. Vi har nemlig været heldige, smiler han, og fortsætter:

Lørdag eftermiddag kan vi præsentere den populære stand-up’er og tv-vært Mark Le Fevre. Behøver vi sige mere, end at han har over 230.000 følgere på Facebook? Og lørdag aften kommer det hele til at koge, når vi får besøg af Danmarks mest populære rap-gruppe: Benal. De har lagt den store scene ned på både Smukfest og Roskilde Festivalen – og nu er de klar til os! Det bliver SÅ fedt. Der er heldigvis plads til flere deltagere endnu, så det er bare i gang med tilmeldingerne!, afslutter han.