Giv-et-år-ordningen på Rysensteen

Når de nuværende GEÅerne vinker farvel til sommer, stopper den mangeårige ordning på Rysensteen.

22. Mar 2024
Elisabeth Rischel

I mange år har der været mulighed for at blive Giv-et-år-medarbejder på Rysensteen.Ordningen har rettet sig mod unge, f.eks. som en mulighed mellem uddannelser, hvor unge mennesker har haft mulighed for at dedikere et år af deres liv som frivillige i FDF med bopæl og virke på Rysensteen.

Denne ordning har gennem tiden medvirket til at forme mange dygtige FDF-ere, der senere har gjort en stor indsats for FDF rundt i landet både i kredse, i hovedbestyrelse og i udvalg, kurser og arrangementer. GEÅerne har bidraget til at løfte mange forskellige opgaver og aktiviteter på Rysensteen og i landsforbundet, og de har været værdsat bredt i FDF.

I forbindelse med den renovering og ombygning af Rysensteen, som blev vedtaget på Landsmødet 2022, ophører ordningen på Rysensteen. Fremover kommer Rysensteen ikke til at indeholde samme grad af aktiviteter rettet mod frivillige, som GEÅ’erne har stået i spidsen for. Der er derfor ikke grundlag for at videreføre GEÅ-ordningen.

Slettens Bestyrelse har sat sig for at undersøge, om det på sigt vil være muligt at genoptage muligheden for at engagere sig frivilligt fuld tid i et år i FDF ved at have GEÅ-medarbejdere på Sletten. Hvornår det i så fald vil kunne træde i kraft, er endnu usikkert.

Andre muligheder i FDF-land

Drømmer man om at bruge et år i frivillighedens tjeneste og få sig nogle fede og unikke oplevelser, så er der andre ordninger, der søger unge, frivillige medarbejdere til opstart i sommeren 2024.

Hardsyssel Efterskole ansætter eksempelvis handicaphjælpere og gymnastiklærer for et år ad gangen. Stillingerne opslås typisk i maj måned: https://hardsysselefterskole.dk/ledige-stillinger/

 

Tak for mange gode år til alle GEÅer!